Roosterwijzigingen
Jaarplanner
Inloggen Webmail
Magister Webportal Leerlingen
Magister Webportal Ouders
Magister Webportal Docenten
Het weer Het weer!
Volg De Populier op Twitter
Archief
Titel Datum  
Stage M3  19-06-2006

Van 6 t/m 9 juni hebben de leerlingen van Mavo-3 stage gelopen. De leerlingen mochten zelf een stageplaats zoeken (of via school ergens worden geplaatst!).

 

 

Bekijk de foto's en lees het verslag van meneer Boekhoudt!

Zeefdrukken  16-06-2006

De leerlingen van de cultuurstroom klas 2 hebben in een aantal middagen

kennis gemaakt met verschillende druktechnieken.

 

Onder leiding van meneer Reis hebben zij op school monoprints en linosnede

gemaakt en in het koorenhuis hebben zij een eigen cultuurstroom banner

gemaakt door middel van zeefdruk.

 

Bekijk snel de foto's!

Aquamarijn  16-06-2006

Alle derde klassen van de Populier hebben ook dit jaar weer meegewerkt aan een project van de gemeente, genaamd Aquamarijn. Op drie locaties in de buurt van de Populier hebben leerlingen allerlei metingen verricht en is gevist naar waterorganismen. De watermonsters (geen grote enge beesten, maar een potje gevuld met slootwater) zijn in het scheikundelab van de Populier getest op de PH-, zuurstof-, nitraat- en fosfaatwaarde. Aan de hand van de resultaten uit het Aquamarijnproject kan de gemeente de kwaliteit van het slootwater in de buurt vaststellen.  

 

Jelle Zandveld

Tekenwedstrijd  10-05-2006

Het is weer even geleden maar de leerlingen van B2A en B2B hadden in het kader van de actie de schoonste school posters ontworpen in de tekenles van meester Reis om die actie te promoten. Daar waren wat prijzen aan verbonden en op de foto's is te zien hoe ze die prijzen in ontvangst mochten nemen, uitgereikt door de heer Mulder.

1e prijs (kadobon van 20 Euro)

Kavish Ramsoender (B2A)

 

2e prijs (kadobon van 10 Euro)

Victor Westra (B2A), Cherique Batenburg (B2B), Alexander Dauw (B2B)

Breakdance  25-04-2006

Op 25 april kregen de leerlingen van de Cultuurstroom een workshop

breakdance. De breakdancer Daan Maliy ging met ze aan de slag. Top rock, six step en backspins kwamen voorbij net zoals verschillende soorten freezes en salto's.

 

Bekijk de flitsende actiefoto's voor een impressie van deze middag.

Paasviering  21-04-2006

Het begon eigenlijk al vrijdag 7 april, er hingen opeens een aantal onduidelijke posters in school over een dreammachine. Donderdag 13 april het vervolg, er werden ’s-ochtendsvroeg flyers uitgedeeld op school. Het zou gaan om een schitterende uitvinding: een machine die al je wensen waar kon maken.

 

Een beetje onduidelijk allemaal, maar tijdens de paasviering werd het allemaal duidelijk. Leerlingen uit V3b voerden een aantal scènes op die allemaal rond dat apparaat draaide.

Wintersport  21-04-2006

Met Pasen zijn een aantal leerlingen en leraren naar Gerlos geweest om te skieën en te snowboarden.

 

En er zijn ook heel wat foto's gemaakt!

Tip-project  20-04-2006

TIP staat voor Techniek en Informatiekunde in de Praktijk en is een project van de docenten Buschgens en Verbaan in de tweede klassen.

We beginnen met goede, werkende computers. De leerlingen moeten in groepjes die apparaten uit elkaar halen en vervolgens weer in elkaar zetten. Ze moeten het natuurlijk daarna nog steeds doen!

 

Ondertussen leren de leerlingen dingen over de onderdelen van de computer en over de werking van de computer in zijn geheel. Dat is nog eens wat anders dan MSN-en!

Bijgevoegde foto’s geven een goede indruk van de werkzaamheden en de sfeer tijdens de lessen.

Brug-project  20-04-2006

Een nieuw schoolrecord is gebroken tijdens de brug test. Maar liefst 39 kg hing er aan de brug die door Harkirat, Fabian en Derk is ontworpen en gemaakt. Het vorig record van 32 kg van vorig jaar werd een paar weken eerder met 38 kg verbroken door Peter en Kevin. Wij dachten dat het niet beter kon maar toen kwam de record poging. We zien uit naar de volgende brugtest, je weet maar nooit, misschien wordt het schoolrecord 40 kg.

Sieraden maken  20-04-2006

Onder leiding van mevrouw Kriek zijn de science klassen 1 en 2 de afgelopen weken bezig geweest met het vervaardigen van sieraden. De leerlingen moesten een oude fibula (een Romeinse kledingspeld) en een zelf ontworpen sieraad maken. De leerlingen hebben gewerkt met zilverdraad, leren emailleren en hebben zelfs zilver gegoten.

 

De resultaten zijn fantastisch!

Goochel-project  19-04-2006

In het kader van het project 3D en illusies is de science tweede klas naar het Eschermuseum geweest. Escher is bekend om zijn onmogelijke objecten en figuren. De kamer van Escher laat gezichtbedrog wel héél duidelijk zien. Een goochelaar moet het hebben van illusies, vandaar dat een goochelaar op de Populier een optreden verzorgt.

 

Deze goochelaar heeft de tweede science groep verbaasd laten staan met wonderbaarlijke trucs en illusies. N.a.v. zijn optreden mochten de leerlingen uitleg over de trucs vragen, wat dan ook gedaan werd. Aan het eind van het optreden van de goochelaar Wiba, werd ook het project werkstuk gepresenteerd: the magic poms. Een goochelproject dat de leerlingen zelf moesten ontdekken én maken.

Op de foto’s zie je de resultaten.

Reggae les  19-04-2006

Leerlingen van de tweede en derde klassen hebben een uiterst boeiende (muziek) les gehad van drs. ing. A. Brakus. Drs. Brakus geeft scheikunde op de Populier maar op het gebied van muziek weet hij ook een heleboel te vertellen. En dan niet zomaar muziek…maar reggae.

 

Lees verder >>>

Sportmaaltijd  19-04-2006

Na de Olympische spelen en het bezoek aan het Olympisch Stadion in Amsterdam hebben de sportklassen de handen uit de mouwen gestoken en zich gestort op het bereiden van een sportmaaltijd. Uitgaande van de wielrennerij werd gekozen voor een pastamaaltijd . Het eindproduct was bestemd voor docenten, maar sommige leerlingen waren klant van zichzelf en hielden niets over om uit te serveren. Uiteraard hoorde ook de afwas en het opruimen bij het programma, waarbij ook hier enkele leerlingen volstrekt nieuwe ervaringen opdeden.

Olympisch Stadion  05-04-2006

Woensdag 5 april hebben de sportklassen het Olympisch Stadion in Amsterdam bezocht.

 

Lees het verslag en bekijk de foto's!

Auschwitz overleefd  29-03-2006

Op woensdag 29 maart sprak Mevr. H. Isselman-Flatow de leerlingen van de twee Mavo-3 klassen toe als gastdocent bij het vak geschiedenis. Deze Auschwitz-overlevende maakte gedurende meer dan een uur grote indruk op de muisstille leerlingen. Het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WO II – Heden vond de spreekster bereid haar zeer bewogen eigen geschiedenis met de leerlingen te delen.

Schoolconcert Slagwerk  23-03-2006

Op 23 maart vertrokken we rond half 9 met de cultuurstroomklassen 1&2 en de klassen van CKV3 naar ‘De Doelen’ in Rotterdam. Na een half uurtje in de bus te hebben gezeten kwamen we in dit concertgebouw aan. We werden begeleid naar de Eduard Flipse Zaal. Daar werd ons verteld dat we gedurende een uur een slagwerk concert zouden bijwonen waar ook bij gedanst zou worden............................

Zip Your Lip  20-03-2006

Kijk hier voor de foto's van de actiedag Zip Your Lip!

Schoolleague Volleybal  20-03-2006

Daar stonden ze dan, Ruben, Ruben, Lars, Robbin, Thomas, Wilfred en Sengi. Als derde geplaatst in de eindronde. De eindronde op de Haagse Hogeschool. Hier staan alleen winnaars. Hier komen alleen de beste scholenteams. Hier staan tegelijkertijd ook 6 brugklassers en 1 derde klasser in een omgeving van 3e, 4e, 5e, 6e klassers. Als David tegen Goliath.

 

Het was nog spannend ook, die halve finale tegen het Hofstad Lyceum. Na de eerste set te hebben gewonnen leek de finale dichtbij. Oké, de tweede set verloren, … niet erg. De derde set kwam het er op aan. Het ging gelijk op maar mede door een slechte pass konden onze mannen geen aanval opbouwen en kregen ze regelmatig een harde smash om hun oren. Helaas, maar goed gespeeld!

 

Er restte niets anders dan een wedstrijd om de derde en vierde plek. Ook mooi, zou je zeggen. De waarheid was anders. De kopjes waren nog zo down van het verlies dat er geen vuist kon worden gemaakt tegen het sterkere Haganum. Dus: vierde.

 

Al met al moet gezegd worden dat er goed en verzorgd volleybal gespeeld is. Dat bleek uit alle reacties in de zaal. Mentaal valt er nog veel te leren en, fysiek natuurlijk ook. Het team is van plan om gewoon op vrijdagmiddag te blijven trainen om volgend jaar revanche te nemen.

 

We gaan ervoor,

De trainer

Papierdruk 1E  06-03-2006

Donderdagmiddag 3 november was het weer Modulaire Middag en ging klas 1E het thema KERST in beeld brengen met die verrassende techniek van de papierdruk. Het tekenlokaal was weer even het centrum voor het vervaardigen van vele boeiende kunstwerkjes. Als het weer Kerst wordt zal een selectie van deze kunststukjes op school als decoratie een plekje vinden, nu kun je alvast genieten van de foto’s onder het motto:

***KERST in KUNST***!!!

Papierdruk klas 1A  06-03-2006

Donderdag 6 maart: Modulaire Middag voor de klas 1A. In het tekenlokaal was het, met meneer Lemstra als begeleider, weer tijd voor een middagje creativiteit: ‘Een dier in z’n omgeving’ was het onderwerp, wat uitgevoerd werd in de papierdruktechniek in mooie tinten blauw. Bijzonder mooie prentjes, zie de actiefoto’s!

Andre Wetzel  22-02-2006

Woensdag 22 februari is Andre Wetzel, de huidige trainer van Westlandia en scout van Feyenoord, als gast opgetreden voor de beide Sportklassen. In de periode dat de klassen bezig zijn met de Olympische spelen en de historie daarvan verzorgde hij een lezing waarbij hij onder andere inging op de facetten die bij topsport belangrijk zijn. De brugklasleerlingen, die zelf in diverse sporten actief zijn, luisterden geboeid en kregen ruim de gelegenheid vragen te stellen.

 

Kerstvolleybaltoernooi 2005  23-12-2005

Wat een knallende afsluiting

 

Vrijdag 23 december 2005 was een “goede vrijdag”. Goed op vele manieren.

 

 

Kerstontbijt; gezellig, velen in een prachtige kerst-outfit.

 

 

Kerkdienst; flitsend en zo mooi om naar te kijken. Er luisterden zelfs mensen naar de heer Verbaan! Hulde aan de kerstdienstcommissie:hoera, hoera, hoera!!!

 

 

Kerstvolleybaltoernooi; het toernooi waarvan de voorronde op donderdag al veel moois beloofde. Totaal deden 22 teams mee. Het is nog nooit voorgekomen dat een brugklasteam uit de voorronde naar het hoofdtoernooi op vrijdag mocht spelen. De 1D-josties mochten als reserveteam invallen en meespelen met het zeer uitgedunde team van de smashing pumpkins. Een prachtige combinatie van de twee oudste oud-leerlingen met het aanstormende talent uit de eerste.

 

 

Lees verder>>>

 

 

(Foto's volgen nog!)

Kerstontbijt H3E  23-12-2005

Vrijdag 23 december: Kerstontbijt van H3E met de docenten Brakus, Lauffer en Lemstra. Kerstontbijt op de Populier, een mooie traditie.Geweldig leuk, heerlijk eten en drinken en cadeautjes voor Lisa, die jarig was. Deze foto’s zijn  tot fraaie kerstkaarten omgetoverd, echt een beetje Kerstfeest! 

Kerstfilm  19-12-2005

Vrijdag 23 december zal er tijdens de kerkdienst van de Populier een kerstfilm te zien zijn, die bedacht en gemaakt is door de leerlingen van cultuurstroomklas 2.

 

Leerlingen zijn scriptwriter, setdresser, acteur, cameraman, geluidsvrouw & regisseur. De film is begeleid en gemonteerd door Fokje Pietersen. Zij begeleidt vaker filmprojecten op de Populier.

Hierbij enige foto's van het tot stand komen van de film.

Cultuurstroom naar Rotterdam  15-12-2005

Op donderdag 15 december gingen de klassen 1 en 2 van de cultuurstroom op excursie naar Rotterdam om op het gebied van cultuur het een en ander te beleven. Het is een leuke dag geworden, waarin we veel gezien hebben van de stad, een balletrepetitie hebben bijgewoond en ook nog een tentoonstelling hebben bezocht.

Lees verder>>>

 

 

B2A en B2D  15-12-2005

Op de modulaire middag van 15 december hebben de meisjes van de klassen B2A en B2D een mooie kerstkrans gemaakt. De jongens van deze klassen hebben zich beziggehouden met 'fruit-decoraties'.

Het was weer een geslaagde middag!

Gulden Klinkeruitreiking B2A  14-12-2005

14 december is B2A op het stadhuis geweest voor de uitreiking van de Gulden Klinker.

B2A naar de Chinees  09-12-2005

Klas B2A is 9 december 2005 naar de Chinees geweest.

En natuurlijk zijn er enkele foto's gemaakt.

Camera maken  07-12-2005

De leerlingen van de sciencestroom hebben de achterliggende weken zelf een pinhole-camera ontworpen en die vervolgens zelf gemaakt. (Een pinhole-camera is een camera die in plaats van een lens een heel klein gaatje heeft.) Inmiddels zijn er ook foto’s mee gemaakt.

Sinterklaas  05-12-2005

Ook dit jaar heeft Sinterklaas met zijn zwarte pieten de Populier bezocht!

Sportklassen werken aan conditie  02-12-2005

De leerlingen van de twee sportklassen1C (tl/h) en 1D (h/v) verdiepen zich in de tweede themaperiode bij het vak Biologie in het onderwerp conditie. Door zich te verdiepen in de theorie, proeven te doen en te werken aan presentaties komen ze steeds meer te weten over het menselijk lichaam. Woensdagochtend stonden het hart en de bloedsomloop centraal. Direct daarna konden ze via hun keuzeonderdeel hardlopen of aerobics de daad bij het woord voegen en werken aan de eigen conditie, waarbij ook meerdere keren de eigen hartslag moest worden vastgelegd. Einddoel voor de klassen is het volbrengen van een superlange aerobic workout of het succesvol afleggen van een 5 of 10 kilometerloop.

 

 

Profielwerkstuk VWO  01-12-2005

Profielwerkstukken presentatie 1 december 2005 V6

 

Inmiddels voor de zesde keer: voorwaar een traditie! De leerlingen van 6 VWO presenteerden hun profielwerkstukken op een feestelijke middag (1 december). De onderwerpen varieerden van Tsunami, via de maffia en geluidisolatie tot druipstenen. Het was weer een zeer genoeglijke middag met prima presentaties.

 

Prijswinnaars:

3e prijs: Cherryl en Esther: Mythbusters en Lex: Media en Vietnam.

2e prijs: Lotte en Francis: Interieur en Hanno en Simon: Mafia,

 

1e prijs: Lisette en Dorien: Popart en Manpriet en Miranda: Tsunami.

 

Hartelijke gefeliciteerd!

Profielwerkstuk Havo  30-11-2005

Op 30 november, woensdagmiddag, werden weer door de leerlingen van HAVO 5 de jaarlijkse presentaties van de profielwerkstukken gehouden. De onderwerpen waren zeer uiteenlopend: van het Appeltheater tot alcoholbereiding, van rockmuziek tot de reacties van zuren.

Lees verder>>>

Hiphop-Scholierendag  17-11-2005

Donderdag 17 november doen 14 leerlingen uit Havo 4 mee aan de hiphop-scholieren-wedstrijd in de Amsterdamse Melkweg met Duitse raps. Tien scholen uit het hele land doen mee.

 

De ’Populieren’ hebben voor de wedstrijd, een initatief van het Duitsland Instituut in Amsterdam, hun eigen raps moeten schrijven op het thema ’ich’ over hun eigen belevingswereld en zijn door een jury op school uitgekozen.

 

Veel succes donderdag!

 

 

Ook in het AD/Haagsche Courant staat een artikel hierover! http://www.ad.nl/denhaag/stad/article62257.ece

Hoe?Zo!  03-11-2005

Donderdag 3 november zijn we met alle H4- en V4-klassen naar de studio in Hilversum geweest om daar als publiek de opname van de wetenschapsquiz Hoe?Zo! bij te wonen. De reden hiervan was dat de jaarlijkse Populier krantentasjesplakwedstrijd onderwerp was van een van de quizvragen. Met een select gezelschap (de makers van de “quiztasjes”) waren we al ‘s middags naar Hilversum gegaan.

 

In de aflevering van Hoe?Zo! van 21 maart 2006 is te zien hoe Thomas, Suzette en Remy de tassen met grind vullen.

Stadsbreien  27-10-2005

V4 presenteert project “Stadsbreien” voor de wethouder.

 

Op donderdag 27 oktober hadden de leerlingen van V4 die CKV-1 doen hun laatste bijeenkomst voor hun project “Stadsbreien” in het Haags Jongerenatelier.

De Gulden Klinker  27-10-2005

Op 27 oktober is 'de Gulden Klinker' uitgereikt aan de Populier. Wij hebben de Gulden Klinker verdiend met het schoonhouden van het schoolplein en de omgeving van de school plus de jongeren uit de portieken houden. Tevens hebben we veegbeurten in de kantine gedaan om daar de boel schoon te houden. We zijn hier al voor het derde jaar mee bezig met voornamelijk de 2A klassen.

 

Omdat we met deze actie bezig zijn doen we gelijk mee met de volgende wedstrijd namelijk de schoonste schoolwedstrijd van Nederland. Ook daar kunnen we een leuke prijs mee verdienen.

 

Met de Gulden Klinker heeft de Populier 1300 euro voor de school gewonnen plus 500 euro voor een disco-avond. We hebben ook bezems, harken, knijpers, kruiwagen en vuilniszakken gekregen.

 

Mevr. Buise

Muizenvalautorace  12-10-2005

De vierde muizevalautorace van De Populier is gewonnen door Tony Grondstra en Lieske de Wilde uit V6 van De Populier. Hun auto met LP’s stak de hele aula over en ramde in volle vaart de kastjes in de gang! Het was een reuze spannende race tegen de leerlingen van het Maerlant.

De prijs voor het beste ontwerp ging naar Sarah, Sabine en Roxanne van het Maerlant met hun prachtige roze creatie. Kijk snel voor een impressie van het bouwen, de lunch en de wedstrijd. (Foto's volgen vrijdag 14 oktober!)

 

Dhr. v/d Meij

 

Een verslag van deze dag/race is ook te vinden op http://www.maerlant-lyceum.nl/vakken/Natuurkunde/frmset.htm

CKV-excursie V4  30-09-2005

Donderdag 29 en vrijdag 30 september gingen de V4-klassen binnen het kader van een CKV1-project over ‘stadsuitbreidingen van Den Haag  toen en nu’ een excursie maken.

 

Onder begeleiding van een aantal deskundige architecten werd een bezoek gebracht aan het Willemspark (plein 1813) en de Schilderswijk (de Zcala in de Hobbemastraat). Daar kwam in beeld hoe, in verschillende periodes, Haagsche stadsuitbreidingen vorm kregen.

 

Heel bijzonder, zie de actiefoto’s! 

1ste prijs op Filmfestival  29-09-2005

Donderdagavond 29 september is bekend geworden dat de Populier op het Internationale 'Food4U' Video Festival in Italië de eerste prijs heeft gewonnen!!!

 

Vrijdagavond 30 september zijn de 14 leerlingen en de docenten Kapitein en Pieterman teruggekomen op Schiphol. Ze werden opgewacht door ouders, het AD/Haagsche Courant en meneer Van Pelt. Van school hebben de leerlingen een rode roos en een bioscoopbon gekregen.

 

In het AD/Haagsche Courant van zaterdag 1 oktober heeft een artikel inclusief een grote foto gestaan over de aankomst van de winnaars op Schiphol. Dit artikel is online te lezen op:   http://www.ad.nl/denhaag/stad/article27084.ece.

 

Maandagavond 3 oktober heeft TV West een interview uitgezonden met Jonathan Bergmann en Jerrold Roodhuijzen, de makers van het winnende filmpje!

 

En voor de Populiersite hebben ze vele foto's gemaakt en een reisverslag. >>>

 

Papierdruk 1B  29-09-2005

Donderdag 29 september was het weer zo’n fantastisch leuke Modulaire Middag voor klas 1B: Papierdrukken in het tekenlokaal.

 

Met hulp van dhr. Reis werd het weer een buitengewone creatieve middag met zeer veel kunstwerkjes die gezien mogen worden => zie de actiefoto’s die het in beeld brengen!

Meyendel  22-09-2005

Havo 5 - Biologie-excursie

 

Meyendel. Een duingebied tussen Den Haag en Wassenaar. Meyendel. Alleen de naam al...onderzoeken doen... pfff! Dat dachten veel dus ook! Maar eigenlijk was het verrassend leuk in Meyendel. Eerlijk moeten wij toegeven dat we er eerst tegenop zagen om onderzoeken te doen, maar achteraf vonden we het wel leuk!

 

Lees verder >>>

 

Prinsjesdag  22-09-2005

Klas B2A heeft dinsdag 22 september Prinsjesdag bezocht. De klas is samen met mevrouw Buise en meneer Koot gaan kijken bij de festiviteiten.

 

En natuurlijk zijn er heel veel foto's gemaakt!!!

C-Stroom  13-09-2005

Op 13 september zijn de tweede klas leerlingen van de cultuurstroom naar het Koorenhuis geweest waar zij een workshop fotografie hebben gevolgd. Als echte fotografen, gewapend met een camera, hebben zij in groepjes zwart-wit foto’s gemaakt. Daarna werden de fotorolletjes ontwikkeld, waarbij je overigens niet bang moet zijn in het donker!

Introductiedagen Brugklas  26-08-2005

De introductiedagen voor de brugklasleerlingen zijn weer achter de rug. Van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 augustus maakten de nieuwe brugklasleerlingen kennis met de school, maar vooral met elkaar. Gezamenlijk voerden ze de opdrachten van de puzzeltocht uit. Ze maakten in het technieklokaal hun eerste werkstuk en kregen in de collegezaal hun eerste toneelles. En een dagje naar Duinrell maakte het programma compleet! Bekijk snel de foto's!!! 

 

Mevrouw Bootsma, mentor S1G

 

Duinrell-excursie  26-08-2005

Donderdag 25 augustus gingen 1A, 1B en 1E naar Duinrell, vrijdag 26 augustus gingen de klassen 1C, 1D, 1F en 1G. In de natuur werden daar, o.l.v. de tekendocenten dhr. Reis en dhr. Lemstra, prachtige tekeningen van bomen gemaakt, de zon scheen en er werd verwoed getekend, oftewel: 'Kunst in de duinen'! Zie de actiefoto's.

Kidsview  24-08-2005

Uitreiking certificaten Kidsview

Het programma Kidsview is uitgezonden en daarmee is het project afgerond. Als bewijs van hun deelname kregen alle leerlingen van V2A door mevrouw Janse een certificaat uitgereikt dat ondertekend moest worden. Ook kreeg iedereen een T-shirt met het logo van het programma als herinnering. Al met al kunnen we terugkijken op een leuk en leerzaam project!

Colofon
Populierstraat 109 - 2565 MK Den Haag - t 070 364 88 08 - f 070 363 23 12 - info@depopulier.nl
Colofon - Disclaimer