Roosterwijzigingen
Jaarplanner
Inloggen Webmail
Magister Webportal Leerlingen
Magister Webportal Ouders
Magister Webportal Docenten
Het weer Het weer!
Volg De Populier op Twitter
Archief
Titel Datum  
Keuzemenu AK  05-07-2007

Als afsluiting van het Hoofdstuk Samen leven in Nederland sloten leerlingen van klas B1A de cursus voor het vak Aardrijkskunde af met het bijpassende Keuzemenu. Van degenen die in het lokaal actief waren werden deze opnamen gemaakt. De groep die onder aanvoering van Ritchie een winkelcentrum van piepschuim maakte trok de meeste aandacht. Het eindproduct staat inmiddels in de kelder van de school in de opslag. Bij de diploma-uitreiking van 2010 komt het weer tevoorschijn…

 

G. van Pelt

 

Arrivederci Roma!  29-06-2007

Vrijdag 29 juni heeft er op school een reünie plaats gevonden voor de gymnasiasten uit V4 en V5 en  begeleiders (Pe en ondergetekende) die mee zijn geweest naar Rome. Een mooi moment om nog even terug te blikken op die zesdaagse excursie naar de eeuwige stad.

Eindpresentatie Cultuurstroom  22-06-2007

De leerlingen van  klas 3 van de Cultuurstroom hebben vanaf januari heel hard gewerkt aan hun eindpresentatie. In deze presentatie konden zij laten zien wat ze in de afgelopen drie jaar allemaal geleerd hebben op het gebied van beeldende vorming, muziek, dans en drama, film. 

 

Op vrijdag 22 juni was het dan eindelijk zover: in de uitverkochte zaal van het Zeeheldentheater aan de Trompstraat gingen de lichten uit en de spots aan voor hun zelf bedachte en zelf gemaakte voorstelling Contrast.

 

In deze voorstelling ging het vooral om het contrast tussen arme en rijke jongeren met hun verschillende leefstijlen, maar aan het eind bleek de liefde in staat een brug te slaan tussen beide groepen. Uiterlijk en schone schijn zijn niet de dingen die uiteindelijk het belangrijkst zijn, maar wie je bent en wat je doet. Ziedaar de moraal van hun verhaal.

 

Alle leerlingen waren op de één of andere manier actief bij deze voorstelling, bij het maken van het programmaboekje, de catering, het schrijven van de (song)teksten, verzorgen van decor en kleding, acteren, zingen en dansen enz. Het publiek was razend enthousiast en er werd eigenlijk maar één kritiekpuntje genoemd: de voorstelling had best nog langer mogen duren!

 

Dank dus aan de dames Van Bergen, Kruit, Martijn en Pietersen, aan dhr. Reis én aan alle leerlingen voor deze geweldige eindpresentatie! Bekijk de foto’s om nog even na te genieten!

 

Maatschappelijke stage  20-06-2007

M3 heeft de afgelopen periode zowel een maatschappelijke- als een beroepen stage gelopen. Dit hebben we woensdag 20 juni 'feestelijk' afgesloten met een barbeque-buffet bij La Cantina en daarna nog diverse presentaties op school.

Cricket  11-06-2007

S2C en S2D hebben deze periode afgesloten met een cricket-clinic.

De Zingende School  09-06-2007

Getalenterende leerlingen van De Populier treden op bij YMCA

Project ‘De Zingende School’

coacht scholieren in zang en dans

 

Scholengemeenschap de Populier heeft talent in huis. Dat bewezen Stephany Krips en Christy van Dalen, die een staaltje van hun zang- en danskunsten lieten zien in de YMCA in Scheveningen op 9 juni. Na anderhalve dag coaching stonden ze op het podium of ze nooit iets anders hadden gedaan.

Lees verder >>>

Olympisch Stadion  06-06-2007

S1C en S1D hebben 6 juni deze periode afgesloten in het Olympisch Stadion.

 

Het was een geslaagde dag!

Wallonië  01-06-2007

Van 29 mei t/m 1 juni brachten de leerlingen van 4V een bezoek aan Brussel en Rochefort in Wallonië. Dat ze het daar naar hun zin hadden is te zien op de foto's!

 

Lu

Schermen  25-05-2007

De tweede klas sportstroom heeft vrijdag 11 mei een workshop schermen gevolgd. Met een echt schermpak aan en een masker op mochten ze met een degen in de hand een echt duel aangaan. Het was natuurlijk een fantastische ervaring.

 

S2D heeft vrijdag 25 mei een workshop schermen gevolgd. Ook daar hebben we foto's van!

Contrast  25-05-2007

Iedereen die denkt dat het na de succesvolle voorstellingen van musical de Eikelvreters en de Podium Populieravonden rustig wordt op de Populier heeft het mis!

 

Cultuurstroom- klas 3 is erg hard aan het werk om een complete multimedia voorstelling voor te bereiden. Op vrijdagavond 22 juni is het al zover: in het Zeeheldentheater in de Trompstraat om 20.00 uur. Het thema van de voorstelling is CONTRAST: een verhaal over rijke en arme jongeren en …….romantiek.

 

Heel veel van de technieken en kunstvormen waar de leerlingen in de afgelopen jaren mee kennis hebben gemaakt komen in de voorstelling aan bod. Iedere leerling van cultuurklas 3 kon in deze voorstelling zijn/haar voorkeur volgen: Wie iets met decor en kleding had, was vooral daar mee bezig, had je meer iets met andere kunstvormen zoals film, muziek, zang, dans, techniek, toneel of schrijven, dan ging je daar mee aan de slag. Het unieke van dit project is dat leerlingen hun eigen keuzes hebben kunnen maken. Er is een heel team docenten betrokken bij de begeleiding van het project. Op de foto’s ziet u een groep leerlingen met mevr. Kruit in actie. Zij begeleidt het toneel -waarin ook liedjes voorkomen. Sommige leerlingen leverden ook teksten aan en zorgden voor een eigen invulling van het verhaal. Het belooft een mooie avond te worden met …CONTRAST!

Jumpstyle 2007  22-05-2007

Na  een voorronde op 15 mei werd op dinsdag 22 mei de schoolfinale jumpstyle gehouden.

 

In een zeer druk bezochte gymzaal streden 5 jumpstylegroepen voor eeuwige roem en/of een medaille of natuurlijk de beker. Ongeveer 250 leerlingen hebben kunnen zien dat jumpen ook op de Populier zeer hot is. De kandidaten kwamen hoofdzakelijk uit 1e t/m de 3e klas.

 

Voor de finale hadden de groepen nog wat moves doorgenomen, maar of dat verstandig was????

 

De wedstrijd werd uiteindelijk unaniem gewonnen door Joey en Danny uit klas 1C.

 

Voor diegene die het allemaal gemist hebben, tijdens het schoolfeest in Condorcity geven een aantal kandidaten een demonstratie. Alle kandidaten en vrijwilligers (video en geluidsmensen) bedankt.

 

José v/d Zon en Ed Buschgens

Muizenvalautorace  17-04-2007

Het eerste lustrum! Voor de vijfde keer werd de muizenvalautorace op de Populier gehouden. Met de energie van een opengeklapte muizenval naar de overkant van de aula. Martin en Ruben wonnen glansrijk. Renée en Samantha hadden volgens de jury het beste ontwerp >>>

Debating Haganum  14-04-2007

Na de deelname aan de debatwedstrijd Op weg naar het Lagerhuis, heeft de debatgroep ook meegedaan aan het Haganum-festival op zaterdag 14 april.

De voorbereiding was al heel bijzonder: een aantal bijeenkomsten op school, twee workshops van Debatrix (het bedrijf van de Nederlandse wereldkampioen debatteren) en een oefendebat op een avond op school>>>

Ski-reis  10-04-2007

Op 4 april was het weer zo ver, de jaarlijkse skireis voor de 3e klassen.

 

Omdat er te weinig wintersportkandidaten uit de derde klas waren, mochten ook leerlingen uit hogere klassen mee. Dit was een aangename verrassing voor de hogere klassen en wij maakten hier dan ook gretig gebruik van>>>

Grenoble  07-04-2007

Nog een paar laatste foto's en een filmpje erbij geplaatst! Marten en Arjan zijn weer thuis na een drukke maar ontzettend leuke week. Nog meer foto's en één heel bijzonder filmpje!

Paasviering  05-04-2007

Donderdag 5 april vond de paasviering plaats op de Populier. De commissie had een zeer afwisselend programma opgesteld, dat in de aula voor de verschillende klassen in totaal vier keer werd opgevoerd.>>>

Het Practicaal  27-03-2007

Leelingen van klas M3 hebben samen met de aardrijkskundedocent een toepasselijke naam bedacht voor het nieuwe veldwerkcentrum van de gemeente Den Haag.

Het veldwerkcentrum draagt nu de naam "Het Practicaal" en is op afspraak toegankelijk voor klassen uit het voortgezet onderwijs.

 

P.A. van Eijk

 

Filmochtend klas 3  20-03-2007

Dinsdag 20 maart gingen alle 3e klassen van de Populier ’s morgens een ‘cultureel uitstapje’ maken: allemaal  naar Pathé Buitenhof om de film Kebab Connection te zien. Een humoristische multicultifilm. De sfeer was goed, er zaten leuke scenes in de film en het ging ook nog eens ergens over. Een soort Romeo en Julia-film in de moderne tijd. Een aanrader!

Meneer Lemstra

Titratie-middag  16-02-2007

Vol goede moed liepen wij woensdag middag lokaal 2 in, voor wat weer een schitterend practicum middagje moest worden. Iedereen weer een potloodventer jas aan (vraag me wel eens af of sommige scheikunde leraren er ook een thuis hebben hangen) en maar aan de slag.

Lees verder >>>

Eten en beestjes  08-02-2007

Voor het project “Eten en beestjes” van Science klas3 hebben de leerlingen zelf boter en mayo gemaakt. Helaas kunt u niet proeven maar u kunt wel naar de leuke foto’s kijken.

 

Stromenavond 2007  25-01-2007

Donderdagavond 25 januari hebben de brugklasleerlingen van de Cultuur-, Science- en Sportstroom aan familie en bekenden laten zien wat ze allemaal doen op school. Het was een geslaagde avond. Van de Science- en Sportstroom hebben we foto's!

Going Global  25-01-2007

Een bord vol

Het is best veel wat je dan opeens allemaal op je bord krijgt en nee ik heb het natuurlijk niet over eten. Je bevind je in een vreemde situatie, ziet allemaal nieuwe gezichten en krijg veel, maar dan ook heel veel informatie.

Het is nu al zo spannend allemaal en dat terwijl we nog niet eens in India zijn. Nee, op dit moment zijn we nog maar net terug van het introductie weekend in Putten. Het was een geweldig weekend waarin we veel gezien, gelezen en gehoord hebben. Het was niet alleen een heel leerzaam weekend, maar het was ook gewoon heel gezellig. Lees verder>>>

TIP - Techniek en Informatica in de Praktijk  12-01-2007

Voor het derde jaar hebben de leerlingen van de 2e klas tijdens de techniek lessen de mogelijkheid gehad om een computer eens van binnen te bekijken. Het was een zeer interessante reis door het inwendige van een PC. De leerlingen waren zeer enthousiast bezig, zoals de foto’s laten zien.

 

Sieraden maken  12-01-2007

De eerste science klassen zijn de afgelopen weken bezig geweest met het vervaardigen van sieraden.

 

De leerlingen moesten een oude fibula, (een Romeinse kledingspeld) en zelf ontworpen sieraden maken. Hierbij werd gewerkt met zilverdraad, emailleren, aluminium en diverse kunststoffen. De resultaten zijn fantastisch!

Kijkje in de Keuken  12-01-2007

Het jaarlijkse kijkje in de keuken is weer achter de rug. Het waren weer enerverende middagen. De “nieuwe” leerlingen konden diverse lessen meemaken. De foto’s laten zien met welk een enthousiasme de leerlingen de lessen hebben gevolgd.

Bier en Wijn maken  10-01-2007

Inmiddels is het bier brouwen in V5 biologie een traditie geworden. Maar dit jaar stond er iets nieuws op het programma (er zijn namelijk 2 klassen): wijn maken. Beide klassen hebben zich verdiept in de biochemische processen die van belang zijn bij het maken van wijn en bier. Vorig jaar op 14 december was het zover, vanaf ’s middags tot ’s avonds laat zijn de klassen bezig geweest met het inzetten van de gistingsmengsels. Deze moeten nu nog een aantal weken staan voordat kan worden gesproken van alcoholische spijzen maar misschien is er binnenkort een proefsessie op een van de docentenborrels?

 

An inconvenient Truth...  04-01-2007

In het kader van het vak Aardrijkskunde hebben veel leerlingen naar stukken van de film van Al Gore gekeken. Tweede, derde en vierde klassers kregen dit te zien van mijnheer Verbaan en kregen zo hier en daar wat extra uitleg over de problemen die Al Gore in zijn film over Global Warming (oftewel het Broeikaseffect) aansnijdt.

 

Het smelten van gletsjers en poolijs, de stijging van de zeespiegel, de verstoring van de natuur op allerlei terreinen; zomaar een aantal problemen die de revue passeerden. Moeilijk, maar wel belangrijk, want de veranderingen gaan steeds sneller.

 

Verbaan vertelde al dat hij in zijn leven al veranderingen zag. Vroeger zag je bij laag water op het Wad van Terschelling de zee niet staan, nu wel; in een periode van 30 jaar zie je de veranderingen en ze gaan dus sneller, tijd om in te grijpen zolang het nog kan!

 

Uiteraard moesten de leerlingen een verslag van een en ander maken, één van de betere kun je in de link zien: lees en verander je gedrag, misschien is het nog niet te laat…….

 

VrijdagMiddag, gymles  04-01-2007

VrijdagMiddag,gymles. Ik twijfel of ik naar mijn VO moet gaan, ik kom de leraar tegen in de gang en die maakt de moeilijke keuze voor mij.Ja dus. Ik word in een kamertje gedumpt terwijl de desbetreffende leraar iemand voor me zoekt met een camera................

 

Tinka Weener

Workshop M3  30-12-2006

M3 heeft voor de kerst-vakantie een workshop op school gehad. Even iets anders dan de gewone lessen.......

Kerstliederen in de hal  25-12-2006  
Kerstdienst  25-12-2006  
Kerst diversen  22-12-2006  
Kerstontbijt H3A  22-12-2006  
Kerstontbijt B2C  22-12-2006  
Voetbalclinic  15-12-2006

Vrijdag 15 december heeft Ton Jenner (vader van Julien Jenner van AZ) van de voetbal-academie uit Delft een voetbalclinic aan de tweede sportklas gegeven op het terrein van voetbal-vereniging Quick.

Taaldorp 2006  11-12-2006

Op 11 december kwamen leerlingen van het Lycée Français naar Le Peuplier.

In de collegezaal was een village français met  un restaurant, un hôtel, un kiosque, un supermarché , un bureau de tourisme en un commissariat.

 

Alle leerlingen van klas 3 hebben leuke gesprekken in het Frans gevoerd met echte Français et Françaises.

 

Het was heel gezellig en ze hebben het prima gedaan!

 

Sectie Frans

Profielwerkstukken 2006  11-12-2006

Voor velen een opluchting, voor enkelen een hoogtepunt van het jaar: de PWS-presentaties van HAVO en VWO! Leuke, geestige en ontroerende presentaties. Bij het VWO hebben Laurens en Niels met de windenergie gewonnen!

Lees verder voor een uitgebreid verslag van elke presentatie.

Eten B1B  01-12-2006

Klas B1B heeft op 1 december gegeten bij een Grieks restaurant in Den Haag.

Martin van Staveren overleden  30-11-2006

Donderdag 30 november 2006 is Martin van Staveren, onze docent biologie/scheikunde en oud brugklascoördinator, zeer plotseling overleden.

In het Leyenburg Ziekenhuis was hij herstellende van een hartoperatie.

De verslagenheid op onze school is groot. Wij verliezen in hem een bekwaam docent en een sympathieke collega.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte.

 

Klik hier voor het condoleanceregister.

 

Klik hier voor de speciale Ratel (personeelsblad Populier) In Memoriam Martin van Staveren (pdf-bestand)

Workshop documentaire maken  28-11-2006

De leerlingen van cultuurstroomklas 2 hebben dinsdag 21 en dinsdag 28 november een workshop documentaire maken gekregen van Fokje Pietersen, de lerares filmen bij ons op school.

 

Mariël Veen

Lees verder>>>

Speelgoed testen  27-11-2006

Op maandag 27 november hebben derde en vierdegroepers van de Christelijke Montessori Basisschoolschool (CMS) en de derde klas Science-leerlingen van de Populier gezamenlijk het Speelgoed van het Jaar getest. Spelen en Leren: een vrolijke combinatie. Lees verder

B2B  25-11-2006

Na een repetitie wiskunde in lokaal 7 bij mentor Fortmann ging onze klas B2b er op uit.

 

Met de bus naar Kijkduin en naar het strand. Even was onduidelijk of Monster zuidwaarts dan wel noordwaarts was.............lees verder>>>

Nemo  24-11-2006

Vrijdag 24 november zijn de sportstroom klassen S2C en S2D naar de tenstoonstelling Teen Facts in het Nemo museum in Amsterdam geweest.

Rube Goldberg Machines  24-11-2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 24 november was het zo ver: de leerlingen van de tweede klas Science presenteerden o.l.v. Dhr. Buschgens hun Rube Goldberg Machines: Domino D-Day maar dan leuker en knallender. Let op: nu met youtube filmpjes

Verkiezingen op school  21-11-2006

Het was dinsdag 21 november druk op de gangen van de Populier. Allerlei klassen waren tijdens het derde en vierde lesuur op weg naar lokaal 24: het stemlokaal van de verkiezingen op school. Dit alles ging in het kader van een project over politiek van 4 tweede klassen.

 

Uiteindelijk bleken twee uur veel te kort om iedereen te laten stemmen en hebben 658 mensen (leerlingen en medewerkers) hun stem uitgebracht op 1 van de 12 deelnemende partijen (de 12 partijen die volgens de peilingen ook de meeste kans op zetels in de echte Tweede Kamer maken.

 

B.M. Verbaan

Streetdance M4  13-11-2006

Foto's van

een les streetdance van M4.

 

En het verslag van journaliste Tinka Weener over deze les...........

Pierrot  13-11-2006

Voorstelling  Een jongen uit de woestijn

 

Op maandag 13 november gingen de leerlingen van de Cultuurstroom klas 1+2 naar de voorstelling Een jongen uit de woestijn van John de Winter. De voorstelling vertelt het bijbelverhaal van Jozef.

 

Lisa, Cynthia, Daisy, Kim & Isabelle (S2G & S2H)

Backstage  03-11-2006

Afgelopen vrijdag 3 november gingen de leerlingen van de cultuurstroomklas 1 naar het Museon voor de interactieve tentoonstelling Backstage, de geschiedenis van de popmuziek.

 

Lees verder >>>

ADO Den Haag  03-11-2006

Vrijdag 3 november zijn de leerlingen van S2C en S2D op bezoek geweest bij het (oude) ADO Den Haag Stadion.

 

Eerst hebben we een rondleiding door het stadion gekregen. Vervolgens heeft Remco van Veen een presentatie over sponsoring gegeven. Tenslotte hebben we nog bij de training van het eerste elftal gekeken.

 

Een mooie afsluiting van de eerste periode van de sportstroom die geheel in het teken stond van marketing & sportsponsoring.

 

Science is leuk!  16-10-2006

Dat vonden de leerlingen uit science 1 in elk geval; na hard gewerkt te hebben aan een zelfgemaakte camera, konden ze zelf voor een middag fotograaf spelen.

Lees verder >>>

Deborah Gravensteijn  13-10-2006

Vrijdag 13 oktober is top-judoka Deborah Gravensteijn in het kader van sportsponsoring bij de sportklas tweede jaar op bezoek geweest.

 

Lees verder >>>

Een tweede verhaal uit Italië.  08-10-2006

Nee, we hebben niets gewonnen (anders zouden jullie het allang geweten hebben), al is het aandenken aan het festival wel bij de conciërge te bewonderen. Een mooie plaquette met daarin de naam van de school en de film erin gegraveerd (en ach een tikfoutje is ook weer niet zo erg…..).

Lees verder!

Excursie Amsterdam  07-10-2006

De tweede klassen hebben op 4, 5, 6, en 7 oktober een excursie naar Amsterdam gemaakt. Er werd een bezoek gebracht aan het Anne Frank-huis. Eerst een inleiding met een groepsopdracht en daarna een bezoek aan het achterhuis zelf. Vervolgens een bezoek aan het Rijksmuseum, dat nu verbouwd wordt zodat we maar een klein stukje konden zien. Een rondleiding en dan: oog-in-oog met schilderijen uit de Gouden Eeuw en, natuurlijk, met de Nachtwacht. Een unieke ervaring in het leven van de tweede klassers! Een fotoreportage brengt  de excursie van donderdag volledig in beeld.

Filmfestival Italie  06-10-2006

Na een lange reis (vliegtuig met veel turbulentie en ruim 5 uur in de bus) kwamen we midden in de nacht aan in Marina di Camerota, ons verblijf voor een aantal dagen.

 

Lees verder>>>

Brugklaskamp Delft  04-10-2006

De leerlingen van de klassen S1F en S1G zijn op 2, 3, en 4 oktober op kamp gewees in Delft. We hebben het heel druk gehad met filmpjes maken, bootjes bouwen, 3D foto's maken, schilderen, eten, quizen, toneelspelen, dansen, eieren laten vallen, torens beklimmen, kennismaken, spelletjes en nog veel meer.

Lees en kijk verder!

 

Brugklaskamp Noordwijkerhout  04-10-2006

2, 3 en 4 oktober zijn 3 brugklassen op kamp geweest in Noordwijkerhout.

Zeilkamp  25-09-2006

De foto's van het zeilkamp!

TopSport Den Haag  22-09-2006

22 september heeft de sportstroom een projectochtend gehad met TopSport Den Haag. Samen met Allyson Annan (oud hockey international) van TopSport Den Haag hebben we een sportevenement bedacht, subsidie-aanvraag ervoor gemaakt en posters ontworpen.

Lille  18-09-2006

H3A, H3B, V3A, V3B, M3A/B/C Frans zijn een dagje naar Lille geweest. Een stadswandeling (met speurtocht) en een bezoek aan Musée de Charles de Gaulle stonden op het programma.

Kinderatelier  15-09-2006

Op vrijdag 15 september zijn de cultuurkinderen uit 1F en 1G samen met meneer Reis naar het kinderatelier hier in Den Haag gegaan. We hebben wassen beeldjes gemaakt. Het was erg leuk vooral op het laatst toen we de beeldjes ‘aan mochten kleden’. We moesten de beeldjes op een voetstuk zetten dat we ook zelf mochten maken. Het heeft allemaal prachtige resultaten opgeleverd en het was supergezellig! Zie de foto’s.   

De beeldjes worden naar school opgestuurd en dan tentoongesteld.

 

Door: Eva van Loon & Lotte van Weert, 1F.

Presentatie KPN  08-09-2006

De tweede klassen van de sportstroom hebben de eerste 9 weken van dit jaar het project Marketing en Sportsponsoring. Vrijdag 8 september heeft de heer Cluistra van de marketing afdeling van KPN een presentatie gegeven over de mobiele markt.

Introductie H4  30-08-2006

Introductiedag H4, woensdag 30 augustus. Surfen op zee, Botero tentoonstelling op het Lange Voorhout en een barbeque op school.

Colofon
Populierstraat 109 - 2565 MK Den Haag - t 070 364 88 08 - f 070 363 23 12 - info@depopulier.nl
Colofon - Disclaimer