Roosterwijzigingen
Jaarplanner
Inloggen Webmail
Magister Webportal Leerlingen
Magister Webportal Ouders
Magister Webportal Docenten
Het weer Het weer!
Volg De Populier op Twitter
Archief
Titel Datum  
Topbruggen!  30-06-2008

Anne-marie en Elbrich uit klas S1F hebben een topprestatie geleverd. Hun brug heeft het ongelooflijke gewicht getorst van 54 kg! Ook de anderen hebben het goed gedaan: er is er slechts één die onder de 20 kg is gebleven. Klik snel verder voor foto's en een uitgebreider verslag.

BBQ-buffet M3  23-06-2008

Ter afsluiting van de stages die M3 heeft gelopen (maatschappelijke en beroeps!) was heel M3 uitgenodigd voor een BBQ-buffet in La Cantina op maandag 23 juni.

Survival  13-06-2008

Tweede klas Sportstroom heeft vrijdag 13 juni een survival gedaan bij Ayersrock in Zoetermeer.

Londen  13-06-2008

Van 10 t/m 13 juni zijn leerlingen van H4 naar Londen geweest.

Parijs  13-06-2008

Van 10 t/m 13 juni zijn leerlingen van H4 naar Parijs geweest.

Prachtwijken Award  09-06-2008

Michelle, Gina, Naomi en Hadassa hebben de jongeren-award gewonnen met het project Prachtwijken. Maandagmiddag 9 juni moesten zij een aantal keer hun project (een sportdag voor de wijk organiseren) presenteren aan de jury-leden.

 

Tussendoor was er tijd om te bowlen, hun nagels te laten pimpen, dinerbuffet en een optreden van Turboglad. Om 18.00 uur kwam Wethouder Rabin Baldewsingh de prijzen uitreiken. Mede vanwege de enthousiaste presentatie hebben ze de prijs gewonnen. Ze kregen 100 euro contant, dit mochten ze onder elkaar verdelen. Gefeliciteerd!

 

Maar vooral ook hebben we een hele leuke, gezellige & leerzame middag gehad!

Cricket  06-06-2008

In het kader van het sportproject over het ontstaan van sportverenigingen heeft de tweede klas van de sportstroom vrijdag 6 juni een cricketclinic gehad bij Quick Den Haag. Er is voor de sport cicket en ook schermen gekozen omdat het om oude en relatief onbekende sporten gaat. >>>

Schermen  03-06-2008

De tweede klas sportstroom gaat in deze laatste projectperiode oude sporten beoefenen. Schermen en cricket staan op het programma. Alvast enkele foto's van de eerste groep schermen.

Finale ‘Expose your talent’  30-05-2008

Op 30 mei j.l. zijn we met 10 leerlingen van de Cultuurstroom klas 2  naar de finale van het filmfestival ‘Expose your talent’ in Hoofddorp geweest. We hadden een filmpje  gemaakt o.l.v. Fokje Pietersen, onze filmdocente. Het filmpje heet  ‘behind your back’ en is een soort trailer van een horrorfilm. We waren uitgenodigd voor de finale omdat ons filmpje bij de 80 beste inzendingen zat. >>>

Project ‘It’s Your Future’  15-05-2008

In 2030 Ondergrondse wegen & een Bejaardeneiland !!

 

De rollen waren donderdag 15 Mei even omgedraaid in het provinciehuis van Zuid-Holland. Leerlingen kwamen daar namelijk vertellen, wat er volgens hen moet gebeuren in Zuid-Holland. En de ambtenaren in de Statenzaal luisterden aandachtig.

 

‘It’s Your Future’ heette het project waar de jongeren maanden aan hebben gewerkt. Ze gingen aan de slag in teams om plannen te maken voor een grote stad, de kust en het groene hart van Zuid-holland. Ieder team koos een onderwerp en ging aan de slag. Enquêtes werden opgesteld en uitgedeeld aan jongeren en uit deze resultaten werden dan de opvallendste uitslagen gehaald. Van te voren hadden ze de presentaties vaak met elkaar geoefend en elkaar feedback gegeven. Al dit hardde werken was dan ook duidelijk te zien. Er werden in totaal 7 presentaties gegeven met originele en vooral creatieve plannen. De plannen varieerde van ‘ondergrondse wegen’ tot een “Eiland voor bejaarden”. Lees verder>>>

Food Technology  07-04-2008

De leerlingen van de derde klas Sciencestroom hebben geproefd van de opleiding Food Technology op de HHS. Onder leiding van de onvolprezen Hanaa zijn er proeven uitgevoerd o.a. met munt, doperwten en een wortel. Kijk snel!

Nieuw brugrecord!  04-04-2008

Een stuk karton, 10 m touw, 20 A4-tjes, een prittstift, een flesje houtlijm en 50 ijslollystokjes. Hiermee hebben Romy en Robin een brug gebouwd die 60 cm overbrugt en 56 kg kan houden! De brugklasleerlingen van  de Sciencestroom hebben de afgelopen weken bruggen gebouwd en dit resultaat is een sterke verbetering van het vorige schoolrecord (39 kg). En we weten eigenlijk nog steeds niet wat de brug precies kon houden: de gewichten waren op...

Klik hier voor een uitgebreid verslag en foto's.

Acrobatiek  01-04-2008

In verschillende klassen is tijdens de gymles gewerkt aan het thema 'Acrobatiek'.

Snowboarden  01-04-2008

Tweede klas sportstroom heeft clinics 'Snowboarden' gehad.

Spinning  01-04-2008

Derde klas sportstroom heeft een clinic 'Spinning' gehad.

Uithof  01-04-2008

Met een 'wintersportdag' op de Uithof hebben de eindexamenklassen M4, H5 en V6 de gymlessen van de Populier afgesloten. Weer een stap dichter bij het examen!

Ski-reis  25-03-2008

Leerlingen van M3 en H3 zijn van donderdag 20 maart t/m dinsdag 25 maart op ski-vakantie in Frankrijk geweest.

Dutch Water Dreams  07-03-2008

S2C is vrijdag 7 maart naar Dutch Water Dreams in Zoetermeer geweest. Voor velen was dit een geweldige sportieve ervaring!

De Populier Movie  28-02-2008

Na lange tijd zijn er weer opnames geweest. Op donderdag 28 februari 2008 hebben wij de belangrijkste scene uit de film opgenomen! De intro scene is dankzij Dhr. Mesman, Dirk Ufkes, Berend Veldkamp, Virginia Truman, Roxanne Truman, Jallysa Den Heijer, Floris, en Joost Jansen volledig en goed opgenomen en klaar om te bewerken! We zijn weer een stapje dichterbij het einde van de film.

 

Wij hopen eind maart alle scenes opgenomen te hebben, en half april de film af te hebben. De verwachting is dat eind april de film in premiere kan gaan!

 

Foto's van deze opname dag  

 

CP. Bal & MMRJ. v.d. Hout.

Maren van Spronsen  22-02-2008

Schaatster Maren van Spronsen is speciaal voor het sportstroom-project 'schaatsen'  naar de Populier gekomen. Zij heeft ons o.a. verteld over haar trainingen, kleding en sponsors.

Science brugproject 2008  22-02-2008

De eerste groep van science is begonnen aan een nieuw project. Zij moeten een brug bouwen van karton, papier, touw, ijslolliestokjes, lijm en wat velletjes papier. Voor dat zij dit gaan maken moeten zij eerst onderzoek doen naar constructies. Voor deze broodnodige informatie hebben zij hulp gekregen van de hr. M. de Vos. Hij is werkzaam aan de Haagse hogeschool en is verbonden aan de faculteit waterbouwkunde.

 

De link tussen water en bruggen is snel gelegd. De leerlingen hebben zoals je kunt zien met veel aandacht geluisterd. Voordat het project gaat starten moesten de leerlingen een brugdeel van geëxtrudeerd Polystyreenschuim maken. De resultaten kun je op de foto’s bewonderen. Het sterkste brugdeel kon maar liefst 19 kilo dragen. Wij zijn benieuwd of groep 2 dit kan verbeteren.

 

Mevr. v/d Zon & Dhr. Buschgens

Bier en wijn maken  21-02-2008

In de biologie-les van mevrouw Dooijewaard heeft 5 VWO eigen Populier bier en wijn gemaakt.

Klimmen S2C  01-02-2008

Vrijdag 1 februari 2008 is S2C naar de klimmuur in de Uithof geweest.

Kinder Atelier  08-01-2008

De leerlingen van de cultuurklas 2 zijn in het Haags Kinder Atelier geweest en hebben daar tijdens een workshop modepoppen gemaakt.

Met allerlei soorten stof konden deze poppen worden aangekleed. De leerlingen moesten daarbij speciaal letten op hoe je de stof op allerlei creatieve manieren kon toepassen. Allerlei lapjes stof werden opgespeld, geplooid en opgehangen en er moest echt goed worden nagedacht over het effect van de stof.

 

Niet altijd even makkelijk maar wel echt heel erg leuk. Het eindresultaat mag er zeker zijn!

Re

Kerstontbijt H3B  21-12-2007

Vlak voor de Kerstvakantie, op vrijdag 21 december,  was de hele school weer het toneel van een leuke traditionele activiteit: het Kerstontbijt! Alle klassen hadden  inkopen gedaan en de lokalen waren sfeervol versierd. Zo ook de leerlingen uit H3b, die in lokaal N4 samen met hun mentor, dhr. Lemstra, een fantastisch leuk en gezellig Kerstontbijt organiseerden. Zie de actiefoto’s!!!

PWS HAVO  14-12-2007

Vijftien onderwerpen met 26 leerlingen. Iedereen bloednerveus, maar in goede stemming. In volgorde van presentatie>>>

PWS VWO  13-12-2007

PWS-presentaties 13 december 2007 van de Schmöckwitz-groep ( V6-ers met Gs of CKV2 ) en de Karolinenhof-groep >>>

Cultuur-uitstapje  06-12-2007

Wij wilden tot het laatste moment plaats van bestemming en programma van onze excursie op 6 december j.l. geheim houden. Nou, dat hebben we geweten! Leerlingen én collega’s probeerden ons op allerlei slinkse manieren uit te horen, maar wij zwegen allemaal (nou ja, bijna allemaal…) als het graf.

 

Waar we nu uiteindelijk naar toe gingen? Naar Rotterdam. Wat we daar deden? Heel veel verschillende dingen. Een kort verslag>>>

Sinterklaas  05-12-2007

Ondanks zijn drukke werkzaamheden heeft Sinterklaas op 5 december ook onze school met een bezoek verblijd. Met name in de eerste klassen heeft hij zijn opwachting gemaakt. Zeer geslaagd, zoals de bijgaande foto’s laten zien.

Speelgoedtest  03-12-2007

Sinterklaas is in het land en de Kerstman komt er aan. Traditioneel de tijd voor de leerlingen van de derde klas Sciencestroom om speelgoed te testen. We hebben daarbij dankbaar gebruik gemaakt van de speelvaardigheden van de leerlingen van Groep H van de CMS. Nieuw: audioreport FunX!>>>

GLM-bezoek Anna Meijerink  27-11-2007

"Deze middag vond ik heel indrukwekkend. Het was erg interessant om naar haar verhaal te luisteren en ik ben er erg van geschrokken. De vragen bedenken met een groepje was een goed idee, omdat je er zo over praat, het verhaal goed probeert te begrijpen en met anderen is het makkelijker om vragen te bedenken, want je praat over het onderwerp. >>>

Foto's reunie  24-11-2007

De 'jaarfoto's' van de reunie van zaterdag 24 november 2007

Reünie  24-11-2007

Foto's van de reünie ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan van de Populier.

WisBdag  23-11-2007

Vrijdag 23 november 2007

Om half negen verzamelen de 5V en 6V wiskunde B leerlingen voor een grote uitdaging: de hele dag werken aan een grote wiskunde opdracht. De leerlingen storten zich op driehoeken, vierhoeken en nog-meer-hoeken...proberen regelmaat te ontdekken, bewijzen te leveren of aan te tonen wat echt niet kan. Niet alle opdrachten zijn even makkelijk, maar na een kop koffie met een spekkie of een bekertje fris wordt de zoektocht naar de goede antwoorden voortgezet. Om vier uur gaan de meeste groepjes tevreden naar huis. Het was best te doen, niet ongezellig en het resultaat mag er zijn!

 

Mevr. Rijnierse

Excursie tweede klassen  21-11-2007

Alle 2e klassen maakten een excursie naar Amsterdam om daar het Anne Frankhuis en het Vincent van Goghmuseum te bezoeken. Woensdag 21 november zijn 2F en 2B naar deze musea gegaan. Interessante opdrachten werden daar uitgevoerd.

 

Ook werd er een rondleiding gegeven door de tuin van het Anne Frankhuis waar de kastanjeboom, die toch mocht blijven staan, werd bekeken. Er werd ook, zo vertelde men, gezocht naar kastanjes…. Niets gevonden, maar het was weer een fantastisch mooie en leerzame excursie. Zie de foto’s!!!

 

Dhr. Lemstra

 

Scienceproject klas 1 & 2  15-11-2007

Sieraden maken.

De 1e projectperiode van de science stroom zit er alweer op. Het waren spannende weken waarin veel creativiteit van de leerlingen werd verwacht. Zij hebben zichzelf en ons niet teleurgesteld. Kijk en geniet van de prachtige creaties die door de “science kids” zijn gemaakt.

 

Dhr. Buschgens en Mevr. v/d Zon

Notenkraker  15-11-2007

Donderdag 15-11 was het zover: Cultuurklassen één en twee dongen mee naar de eerste prijs van de Notenkraker-wedstrijd. In de kleine zaal van het Theater aan het Spui was er eerst een doorloop voor de leerlingen met hun eigen dansdocent. Vervolgens waren er vier verschillende groepen die een eigen choreografie hadden gemaakt op het openingsmuziekje van het Notenkrakerballet, geschreven door P.I. Tsjaikovsky. Lees verder>>>

 

Science: pinholefoto's  08-11-2007

Een pikdonker lokaal. In de verte een heel klein lichtje. En plotseling een schreeuw: "Meneer, het is gelukt!" De leerlingen van de Sciencestroom brugklas hebben zelf pinholefoto's gemaakt met hun zelfgemaakte camera en zelf afgedrukt. Prachtige resultaten en heel veel plezier.

GLM  03-11-2007

De vierdeklassers (havo, vwo) volgen het project GLM. Dit is een vakoverstijgend project dat gegeven wordt door de vakdocenten dhr. Van Noort (Godsdienst), mevr. Oomens (Geschiedenis) en mevr. Vernel (Maatschappijleer).

 

De letters GLM staan voor Godsdienst, Levensbeschouwing en Maatschappijleer. De directie van onze school heeft gevraagd aan ons, drie docenten, een project te verzorgen voor onze vierdeklassers havo en vwo, een groep van zo’n 150 zestienjarigen. Het onderwerp van het project is: ‘De Godsdienstfactor in de Maatschappij’ met de volgende beoogde onderwijskundige doelstellingen:

 

1. De leerlingen maken kennis met godsdienstuitingen in het multiculturele maatschappelijk leven.

 

2. De leerlingen kunnen nadenken en zijn vertrouwd met godsdienstige verschillen.

 

3. De leerlingen kunnen communiceren onderling en met buitenstaanders over de genoemde zaken in 1 en 2.

 

Surf-clinic  18-10-2007

De derde klas heeft in Scheveningen een surf-clinic op zee gehad!

Fedor den Hertog  17-10-2007

Woensdag 17 oktober 2007 heeft oud-wielrenner Fedor den Hertog het eerste jaar van de sportklas bezocht. Hij heeft het e.e.a. verteld over wat hij in zijn wieler carriere heeft meegemaakt.

Food4U  17-10-2007

Een aantal leerlingen van de filmclub van de Populier is naar het filmfestival in Italie geweest. En daar hebben we foto's van!

ADO Den Haag  12-10-2007

Vrijdag 12 oktober is de tweede klas van de sportstroom naar het ADO Den Haag Stadion geweest. Naast een rondleiding door het stadion hebben ze gehoord (en gezien!) wat voor sponsor-mogelijkheden er bij ADO zijn. Aansluitend aan het onderwerp in de eerste periode: Marketing & Sportsponsoring.

Robot Zoo  12-10-2007

 Op 12 oktober jl. is klas H3C in het kader van biologie naar het Museon geweest.

 

We hebben daar de Robot Zoo bezocht en een opdracht uitgevoerd met behulp van verschillende robotdieren.

Sportdag klas 4-5  10-10-2007

Klas 4 en 5 hebben 10 oktober sportdag gehad.

Sportdag klas 3  09-10-2007

9 oktober heeft klas 3 sportdag gehad.

Sportdag klas 2  08-10-2007

8 oktober is de sportdag van de tweede klassen gehouden.

O'Neill  05-10-2007

Vrijdag 5 oktober heeft het sportmerk O'Neill een presentatie gegeven aan de 2e klas sportstroom. We zijn meer te weten gekomen over wat O'Neill allemaal doet op het gebied van marketing.

Afscheid rector  05-10-2007

Vrijdag 5 oktober 2007 heeft de heer Mulder afscheid genomen van de Populier. De nieuwe rector, de heer Ordelman, werd gebracht in een witte open Cadillac. Waar vervolgens de heer Mulder mee werd weggebracht.

Lille 2007  28-09-2007

Vrijdag 14 september zijn V3 en H3a op excursie naar Lille in Frankrijk geweest. Vrijdag 21 september zijn de klassen H3b en H3c geweest. En de M3 leerlingen met frans in hun pakket gaan vrijdag 28 september naar Lille.

 

Interviews met Franse mensen, aalmoezen voor bedelaars, een puzzeltocht met o.a het geboortehuis van Charles de Gaulle en ook het moderne winkelcentrum Eurallile is bezocht.

 

H3c, de sportklas, maakte daar meteen gebruik van de mogelijkheden: een rugby-wedstrijd met Franse scholieren en een beklimming van een kunstwerk en van de steunpilaar van de brug. Zie de actiefoto’s!

 

Foto’s: J.Lemstra

Colofon
Populierstraat 109 - 2565 MK Den Haag - t 070 364 88 08 - f 070 363 23 12 - info@depopulier.nl
Colofon - Disclaimer