Roosterwijzigingen
Jaarplanner
Inloggen Webmail
Magister Webportal Leerlingen
Magister Webportal Ouders
Magister Webportal Docenten
Het weer Het weer!
Volg De Populier op Twitter
Archief
Titel Datum  
Watersportkamp  29-06-2012

Van 26 tot 29 juni zijn leerlingen van de brugklas en tweede klas op watersportkamp geweest. 

Met elkaar hebben we een te gekke tijd gehad!

Het weer was fantastisch en elke dag deden we verschillende activiteiten op het water met natuurlijk lekker zeilen!

 

Bekijk hier de foto's om nog even na te genieten! 

 

Uitreiking eindexamenuitslagen VMBO  20-06-2012

Ivar Lingen heeft een videoverslag gemaakt van het uitreiken van de VMBO examen resultaten. Nog even lekker nagenieten!!

Klik hier voor de video's van de uitreiking HAVO en VMBO examen resultaten.

Stage M3  18-06-2012

Het was stil in de week van 7 t/m 11 mei. De bovenbouwklassen waren op excursie naar Frankrijk, Duitsland en Engeland en meer dan 80 leerlingen uit Mavo-3 bevonden zich op hun stageplek. Waarom deze stage?

Klik op de titel om verder te lezen.

Uitreiking examen uitslag Mavo  13-06-2012

 

 Klik hier voor de foto's van het uitreiken van de examen uitslag Mavo. 

Geslaagd!  13-06-2012

Geweldige resultaten. Vele herkansers ook geslaagd!  Van harte gefeliciteerd! We zijn heel trots op jullie. Klik door voor de lijsten met alle geslaagden (inclusief herkanser) ! 

Sportdag klas H/V 4  01-06-2012

Op een heerlijke zonnige dag eind mei, hebben onze klassen H4 en V4 het Haagse strand op een sportieve manier onveilig gemaakt. De klassen waren opgedeeld in 3 teams die streden tegen alle andere klassen in 3 verschillende sporten: beachvolleyball, beachsoccer en beachsoftball. Buiten de sportiviteit en hevige strijd was de sfeer onderling ook super en sommigen trotseerden zelfs na afloop de Noordzee om lekker af te koelen! Aan het einde van de dag werden alle teamresultaten van de klassen bij elkaar opgeteld en kwam er een terechte winnaar bovendrijven: V4! Het gevecht om de 2e plaats was hevig, want de Havo-klassen ontliepen elkaar niet veel. V4, gefeliciteerd!

De eindstand:

1.     V4          3.    H4C

2.     H4B       4.     H4A

Excursie Parijs  01-06-2012

Van 8 t/m 11 mei zijn de 4e klassen Havo en Vwo op excursie geweest naar Parijs.

Bekijk hier de foto's! 

Stage in Straatsburg  22-05-2012

Luca de la Torre Celorio uit Mavo 3 heeft wel een heel bijzondere plek gevonden om haar beroepenstage te doen. Dit doet zij namelijk in Straatsburg en wel bij het Europees Parlement!

Klik hier om haar dagelijks verslag te lezen!

NOS op bezoek  22-05-2012

Na het examen Engels werden leerlingen uit M4  geïnterviewd door Chantal Zwaag van de NOS.

Ze moesten in het Engels antwoord geven op de vraag hoe het examen was gegaan.

Algemeen beeld dat ze schetsten: “It was a piece of cake”.

 

Ook werd gevraagd waar ze tegen op zagen bij het examen Aardrijkskunde morgen. 

Topo was geen favoriet onderwerp om te leren.

 

De leerlingen waren op dinsdag 22 mei te horen in het NOS Eindexamenjournaal.

 

Luister hieronder naar het fragment.

 

 

Bètakamp 2012  20-05-2012

De bèta's van VWO 5 hebben van 8 tot 11 mei zich weer uitgeleefd met alles wat maar een beetje met natuurkunde, bio en scheikunde te maken had: raketten afschieten, brouwerijbezoek, eieren vangen, blauwdrukken en nog veel meer. 
Het waren vier zeer bijzondere dagen!

Klik hier voor de foto's!

Eieren laten vallen  20-05-2012

 Op deze mooie vrijdag kregen de science- denkles leerlingen de opdracht om een ei zo goed in te pakken dat het een val van grote hoogte (het dak van de school) kan overleven. Hiervoor mochten ze een beperkte hoeveelheid materiaal gebruiken.

In eerste instantie werden de eieren vanaf een trapje in het lokaal losgelaten.

In totaal hebben 3 eieren beide keren overleefd.

Excursie Amsterdam  12-05-2012

 Op 8, 9 en 10 mei zijn de 2e klassen op excursie geweest naar Amsterdam. Daar hebben zij een educatief bezoek gebracht aan het van Gogh museum en het Anne Frank huis. Bekijk de foto's voor een indruk!

Sportdag brugklassen  12-05-2012

 Vlak voor de meivakantie hadden alle brugklassen een heel geslaagde sportdag.  Het weer zat lekker mee en meestal konden we genieten van een heerlijk zonnetje. Alle klassen bestookten elkaar in de ochtend met voetbal, ultimate frisbee en tchoukbal. In de middag speelden alle brugklassers inhaalsoftbal. Er werd fanatiek gespeeld en na alle poulewedstrijden volgden 2 halve finales en uiteindelijk een heel spannende finale tussen team 1 van B1D en team 3 van B1B.

 

De winnaars op een rijtje:

 

Voetbal: B1F

Ultimate Frisbee: B1D

Tchoukbal: B1F

Inhaalsoftbal: team 1 van B1D

Klaswinnaar: B1C

Zandonderzoek, klas 3 basisproject  08-05-2012

De leerlingen uit klas 3 hebben voor het basisproject allerlei onderzoeken gedaan naar zand.

Klik hier voor meer info en foto's!

Excursie Blijdorp  26-04-2012

 Op dinsdag 17 april zijn de leerlingen van V4 met biologie in hun pakket op excursie geweest naar Blijdorp. Zij hebben daar een eigen gedragsonderzoek uitgevoerd. Ook hebben ze het grote aquarium van de dierentuin bezocht, het Oceanium. Ondanks de kou en de regen was het een heel  vrolijke, geslaagde dag. Bekijk de foto’s maar eens!

Ringen maken  24-04-2012

De eerst groep van de tweede klas science heeft de afgelopen weken weer een poging gedaan een zilveren ring te gieten. De soms verrassende resultaten kun je hier bekijken.

Skireis Kaprun 2012  24-04-2012

Van 5 tot 10 april heeft een groot gedeelte van de 3e klassen (48 leerlingen) met de LO-docenten de Paasdagen weer traditioneel doorgebracht in Oostenrijk om te wintersporten.. We hebben genoten van echte winterse omstandigheden met (top)sneeuw en kou. De laatste dag was een mooie zonnige dag, waarop iedereen ineens zag hoe hoog die gletsjer nou eigenlijk was! De sfeer was super en alsof iedereen al jaren op de latten of een board had gestaan kwamen de leerlingen deze dagen met snelheid en superbochten van de blauwe, rode en zelfs zwarte pisten af.  Het was een zeer geslaagde wintersportreis en als het zou kunnen………zouden we morgen weer gaan! Bekijk de foto’s van onze geslaagde trip!

Urban Interventions  19-04-2012

Heb je het al gezien?

 

De leerlingen van cultuurklas 1 hebben de afgelopen weken ontwerpen gemaakt voor 'Urban Interventions'. Deze vorm van straatkunst laat je op een grappige, onverwachte, mooie of ontroerende manier naar je omgeving kijken, door iets te veranderen of toe te voegen. Op 19 april hebben de leerlingen een aantal urban interventions in de school gemaakt.

Ben je ze nog niet tegen gekomen, zie de foto's!

 

Bruggenproject science  18-04-2012
Op donderdag 12 april hebben we bij science de bruggen van de brugklas leerlingen havo/vwo getest.
 
Bekijk de foto's maar eens.............
LaMaZien  03-04-2012

Tijdens het BAP project LaMaZien gingen leerlingen, op vrijdag in de repetitieweek, aan de slag met theatersport zoals we dat kennen van bijvoorbeeld "De Lama's". Door middel van acteren en improviseren gingen de leerlingen van klas 1, 2 en 3 aan de slag met verkeersveiligheid.

Klik hier voor de foto's.

Michiel de Ruyter  28-03-2012

 Op 19 maart hield Frits de Ruyter (van Stichting de Ruyter; stichting@deruyter.org) voor de eindexamenklassen Havo en VWO een boeiende lezing over zijn over....grootvader Michiel de Ruyter. Deze lezing sloot naadloos aan op het eindexamenonderwerp van dit jaar, namelijk 'De Republiek in een tijd van vorsten'. Klik hier om verder te lezen.

 

Opbrengstenoordeel van de inspectie 2012  19-03-2012

U kunt het opbrengstenoordeel 2012 hier vinden.

Klik hier voor een toelichting op het opbrengstenoordeel 2012.

Backstage  13-03-2012

Op 17 februari volgden de CKV-leerlingen uit V5 de workshop 'Backstage' in Het Nationale Toneelgebouw en de Koninklijke Schouwburg.

Klik hier voor  de foto's!

Afvalkunst  13-03-2012

De leerlingen van cultuurklas 1 hebben zich de afgelopen tijd bezig gehouden met afvalkunst, oftewel: recycle art. Er werden veel verschilende werken gemaakt met diverse materialen. Als toetje hebben we de expositie "Plastic Fantastic"bezocht waarbij we uitleg kregen van een kunstenaar. Deze expositie ging over werk dat uit plastic restmaterialen bestond. Klik hier  voor de foto's!

Maquettes  20-02-2012

 De tweede klas van de BAP (basisproject) zijn bezig geweest om een maquette van de wijk rond de school te maken. 

Kunsthal  14-02-2012

V5 heeft op woensdag 8 februari een bezoek aan de Kunsthal in Rotterdam gebracht. Klik door voor foto's.

De Populier op z'n mooist!  13-02-2012

Onder deze titel heeft een aantal enthousiaste leerlingen samen met een ouder, Roel Koster, oplossingen bedacht om het interieur van de school te verbeteren. Vervolgens hebben de leerlingen zelf hun oplossingen gevisualiseerd. Het architectenbureau R4a helpt mee en heeft een prachtige poster gemaakt van deze fase van het project. Klik hier om de poster te bekijken.

Pinhole foto's  10-02-2012

De H/V Science-leerlingen uit de brugklas hebben zelf camera's gebouwd en daarmee mooie pinhole foto's gemaakt. Klik maar door!

Podium Populier  10-02-2012

De foto's van Podium Populier (7 en 8 februari) staan nu op populierfoto.nl.

 

Fotostudio  06-02-2012

Tijdens onze Open School op vrijdag 27 januari kon je je laten fotograferen in de fotostudio. Klik door om de foto's te bekijken.

Open School  06-02-2012

Tijdens onze Open School op vrijdag 27 januari konden groep 8-leerlingen met hun ouders een kijkje nemen op De Populier. Bekijk de foto's voor een impressie van deze geslaagde avond!

Cultuurstroom klas 2  27-01-2012

De leerlingen van de 2e klas Cultuurstroom hebben in onze studio een single opgenomen en een videoclip opgenomen. Bekijk de foto's!

Schapenhart  19-12-2011

De leerlingen van B2D, B2E en V2A hebben zich tijdens het biologie-practicum over een schapenhart gebogen. Klik door voor een paar (niet zo smakelijke) foto's.

Kröller Müller  15-12-2011

Alle leerlingen van H5 hebben op donderdag 15 december het Kröller Müller Museum op de Veluwe bezocht.

Klik door voor de foto's.

Weerstation!  14-12-2011

Wellicht hebben jullie het al gezien maar ons weerstation staat weer online. Elke tien minuten de laatste update over het weer. Gloednieuw: weerupdates via twitter. Volg: @populierweer 

Finale  14-12-2011

Woensdagavond 14 december was het dan zo ver: de finale van de presentaties van de M4-sectorwerkstukken. Een spannende avond; klik maar door!!!

First Lego League  10-12-2011

Zaterdag 10 december was de wedstrijddag van de First Lego League in de Haagse Hogeschool. Ons team heeft enthousiast en hard gewerkt, met goede resultaten. Klik maar door! 

PWS vwo  09-12-2011

De leerlingen van vwo 6 gaven op 9 december een presentatie van hun ProfielWerkStuk. Klik door foto's en verslagen!

Tafeltennistoernooi  05-12-2011

Op maandagmiddag 5 december streden leerlingen en docenten om die felbegeerde trofee: tafeltenniskampioen 2011.

Wie de winnaar werd? Klik maar door...

Londen M4  02-12-2011

De leerlingen van Mavo 4 zijn van 30 november t/m 2 december naar Londen geweest. Dat de reis een groot succes was, blijkt uit het reisverslag van Duncan Nieuwenburg!

Speelgoed  29-11-2011

Op 29 november kwamen leerlingen van basisschool CMS naar De Populier om genomineerd speelgoed te testen onder leiding van onze scienceleerlingen. Klik door!

Kunstexplosie!  17-11-2011

Op 15 en 17 november hebben de leerlingen van H4 en V4 in het Koorenhuis meegedaan met de Kunstexplosie. Bekijk de foto's!

Wiskundig moordonderzoek  16-11-2011

Op 16 november heeft de 3e klas Science als eerste van Nederland een bijzondere wiskundeles gehad bij het Nederlands Forensisch Instituut. Klik maar door!

Surfen & kiten  03-11-2011

De examen-klassen zijn tijdens de gymlessen gaan golfsurfen en powerkiten. Klik door!

Powerkiten  03-11-2011

De 2e klassers van de Sportstroom waren 3 lessen lang te vinden op het Scheveningse strand om te powerkiten, soms zelfs met windkracht 8!!! Bekijk de foto's maar...

Hersenen & Gedrag  01-11-2011

Leerlingen van V5 en V6 hebben voor het vak NLT schapenhersenen onderzocht. Klik door voor de - niet zo smakelijke - foto's.

Muizenvalautorace 2011  27-10-2011

 Wat een geweldige dag! De examenleerlingen natuurkunde van M4, H5 en V6 hebben in één dag een muizenvalauto gebouwd. Tijdens de race bleek dat die van Milo en Dolf-Joris de aula uitreed! Klik snel verder voor foto's en EEN FILMPJE!

A child of our time  26-10-2011

Leerlingen uit klas 5 en 6 muziek hebben op 26 oktober een stukje koorrepetitie van zang-vereniging Excelsior meegemaakt en zelf meegezongen! Klik door!

100 jaar!  12-10-2011

 Het lustrumjaar is begonnen! Bekijk het filmpje van het startfeest op 12 oktober!

 

Klik hier voor foto's van het startfeest op 12 oktober.

Stadhuis  10-10-2011

Twee basisproject-groepen uit de brugklas hebben op maandag 10 oktober in het stadhuis een vergadering uitgevoerd als raadsleden met de burgemeester en wethouders. Klik door voor een verslag met foto's.

SchoolTV Weekjournaal  05-10-2011

Op 5 oktober kwam het SchoolTV Weekjournaal langs op De Populier voor een interview met Roos en andere leerlingen van B1E voor het item 'vegetarisch eten'.

 

Klik door om de foto's en de uitzending te bekijken.

Brugklaskamp  30-09-2011

Het brugklaskamp van 28 t/m 30 september was een groot succes! Met ontzettend mooi weer! Klik snel door voor de foto's.

Lille  16-09-2011

Op 9 en 16 september bezochten de 3e klassen de Franse stad Lille. Klik door voor een verslag met foto's.

Kamermuziek: hot of cool?  14-09-2011

Woensdagochtend 14 september kwam een echt strijkkwartet lokaal 28 'innemen'. De musici verzorgden voor leerlingen uit Havo 4 en Vwo 4 een boeiend en afwisselend optreden.

Bekijk de foto's!

Introdag H4 en V4  26-08-2011

Op vrijdag 26 augustus vond de (zeer geslaagde!)introductiedag voor HAVO 4 en VWO 4 plaats. Klik door voor de foto's!

Colofon
Populierstraat 109 - 2565 MK Den Haag - t 070 364 88 08 - f 070 363 23 12 - info@depopulier.nl
Colofon - Disclaimer