Roosterwijzigingen
Jaarplanner
Inloggen Webmail
Magister Webportal Leerlingen
Magister Webportal Ouders
Magister Webportal Docenten
Het weer Het weer!
Volg De Populier op Twitter
Archief
Titel Datum  
Sportdag M3  24-07-2013

Op woensdag 12 juni hebben M3A en M3B hun jaarlijkse sportdag gehad. In een warme zaal zijn beide klassen prima voor de dag gekomen. Met hard werken en fanatiek spelen hebben zij er een hele leuke sportieve dag van gemaakt. Daarvoor onze complimenten!! 

 
Het ochtend, basketbal, programma werd afgewerkt in 2 poules. Na anderhalf uur spelen stonden de teams van M3B in de finales. Team 7 (M3B), poule 2, en team 3 (M3B), poule 1, trokken hierbij aan het langste eind en eindigden met een mooie en verdiende medaille. 
 
Na een korte pauze werd de klassenstrijd hervat met een trefbal toernooi. Na 2 poule wedstrijden waarin de spanning toe nam kregen we een finale tussen M3A 1 en M3B 2.  Na een spannende eindstrijd kwam M3B 2 als winnend team uit het middagprogramma.
Klik hier voor de groepsfoto's.
 
Image  09-07-2013

De leerlingen uit cultuurstroom jaar 2 hebben het afgelopen halfjaar gevoeld hoe het is om modeontwerper te zijn. Na een bezoek aan de tentoonstelling van Gaultier in de Kunsthal zijn ze aan de slag gegaan met het maken van moodboards, silhouetten en materiaalproeven. Op basis daarvan hebben ze hun ontwerpen gemaakt. Het waren weken van hard werken; schaalmodellen maken, patronen tekenen, materialen kopen, met de naaimachines om leren gaan etc. Maar het resultaat was het waard!

Bekijk hier de eindproducten.

Feestelijke uitreiking voorlopige cijferlijsten H5  25-06-2013  
Feestelijke uitreiking voorlopige cijferlijsten V6  25-06-2013  
Softbaltoernooi ADO Lakers  14-06-2013

 ADO LAKERS heeft vrijdag 7 juni jl. een scholentoernooi georganiseerd in samenspraak met de gemeente Den Haag. De Populier was vertegenwoordigd in de categorie “t/m 14 jaar” en heeft een zeer bewonderenswaardige 3e plaats in de wacht gesleept. Het juniorenteam bestond uit de volgende populiersterren:

Quinty van der Horst

Amber Cassa,

Anouk Bonte

Yvette Biekaart

Annique vd Maaten

Felicia Barbosa,

Sharon Beekhuijzen

Jesse Huizing

Noah Boer

Chris Langekamp.

 

Allemaal gefeliciteerd!!!

 

Klik hier voor de foto's 

Strandsportdag H/V 3  14-06-2013

Donderdag 6 juni jl hebben de derde klas leerlingen uit havo en vwo 3 hun sportdag op een zonnig strand met veel plezier en spanning beleefd. Aan de bijgevoegde foto’s zien wij verbeten bekkies maar ook veel lol en strijd.

De prijs voor de FAIR PLAY ging dit jaar naar een team uit V3,

De winnende klas is H3A; zij mogen een jaar lang pronken met de wisselbeker die in bezit is van hun mentrix, mw de Jonge.

Allemaal gefeliciteerd!!!

 

Klik hier voor de foto's.

Beachvolleybal H/V 4  14-06-2013

 Een deel van de sportdag van havo en vwo 4 was vlak naast het beachstadion in Scheveningen. Naast nationale en internationale top beach volleyballers die die aan het trainen waren voor de World Tour 2013 stonden de velden waar De Populier bezig was. Gezegd moet worden dat het meeste geluid van onze velden kwam. In sommige gevallen was dat een gejuich of klappen voor elkaar, in andere gevallen was het lachen, gieren, brullen.

De winnaars uit de categorie DAMES: H4B,

De winnaars uit de categorie Heren 1: H4C

De winnaars uit de categorie Heren 2: H4B

 

Klik hier voor de foto's.

 

Geslaagd!  13-06-2013

Wat een feest! Nog nooit eerder kregen op één dag de MAVO, de HAVO en het VWO de uitslag. We zijn beretrots op al onze geslaagde leerlingen en wensen de leerlingen die nog een herkansing moeten doen heel veel succes.

Klik hier voor de lijst met alle geslaagde leerlingen van de Populier!

Examenuitslag  11-06-2013

De normering voor de examens Havo en VWO zal als gepland vandaag (donderdag 13 juni) aan de scholen worden verstrekt. Ook de normering voor het Mavo-examen economie krijgen we vandaag.

 

Het uitreiken van de voorlopige cijferlijsten Havo en VWO gaat door volgens planning. De cijferlijsten voor de Mavo-kandidaten worden eveneens vandaag uitgereikt, om 15.00 uur in de collegezaal (201).

 

 

Berlijn  10-06-2013

In der Woche vom 14. bis zum 18. Mai haben 29 Schüler der Klassen Havo und Vwo 4 Berlin besucht. Wenn Sie auf Weiter klicken, erfahren Sie einiges über die Erlebnisse von Eline Boom und Susan Ayada. In der Deutschstunde sind die beiden von Isabelle Rondhuis und Marle Schoustra nach ihren Erfahrungen befragt worden. Der Text stammt von Marle und Isabelle.

Lees hier verder.

 

Rome reis 2013  30-05-2013
Van 10 t/m 15 mei waren wij in Rome. We bezochten o.a. het Forum en het Colosseum. We zagen de paus op het Sint Pietersplein. We beklommen de koepel van de Sint Pieter. We genoten van klassieke en barokke beeldhouwkunst. We reisden naar Ostia. We flaneerden over het Piazza Navona en de Spaanse Trappen. We aten veel ijs. We gooiden onze muntjes in de trevi. En we willen allemaal terug!
Bekijk hier de foto's!
De gymnasiasten uit V4 en V5, meneer van Peursen en mevrouw van Beuningen
Lapp- Top  24-05-2013

Margot Leemker uit klas V5A heeft dit jaar deelgenomen aan het LAPP-Top-programma van de Universiteit Leiden. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor middelbare scholieren die wel van een intellectuele uitdaging houden en graag de kennis op het gebied van hun voorkeur willen verdiepen. 

Klik hier voor het hele artikel. 

 

3FM op de Populier  22-05-2013

Het 3FM Examenjournaal was op bezoek bij de Populier. Leerlingen aan het woord in het nieuws en in de filmpjes! Klik hier.

En vanavond #twitterspreekuur van 3FM HAVO Biologie met Meneer Hazelaar en Meneer Kloen.

Klik hier voor de foto's.

 

Streetbeat  17-05-2013

De 1e en 2e klas van de BAP heeft zich op donderdagmiddag 18 april bezig gehouden met Streetbeat van Team Alert uit Utrecht.

Tijdens Streetbeat gingen leerlingen discussiëren over de verkeersveiligheid.

Het gesprek werd op gang gebracht met een stelling en ingeleid door een introductiefilmpje.

De leerlingen werden ingedeeld in twee groepen.

Vervolgens kregen ze de tijd om samen, met hulp van Team Alert, argumenten voor of

juist tegen de stelling te bedenken. Daarna gingen ze met elkaar in debat. Na elke debatronde werden een aantal feiten getoond. Aan het einde bepaalde jurerende docenten meneer van Eijk en meneer Schipper de beste debatterende en de winnaar.

Tussen de debatronden werden verschillende interactieve onderdelen ingevoegd. Er was bijvoorbeeld ruimte om meer aandacht te besteden aan de fiets. Verder was ook een quiz een onderdeel van Streetbeat.

Streetbeat was niet alleen leerzaam, maar de leerlingen werden ook uitgedaagd om na te denken over het verkeer en hun gedrag daarin. Dit leidde tot het inzicht dat zij zelf hun gedrag, en daarmee verkeerssituaties, kunnen beïnvloeden.

Klik hier voor een foto impressie.

 

Köln / Keulen  16-05-2013

Half maart gingen de leerlingen van de 2e klassen in het kader van het vak Duits naar Keulen om daar wat van de Duitse cultuur op te snuiven en hun kennis van de taal in de praktijk te brengen. Ze bezochten het chocolademuseum, waar uiteraard de nodige chocolade geproefd werd. Ook bezichtigden ze de beroemde dom. Velen klommen helemaal naar boven en genoten van het mooie uitzicht over de stad. De Rijn werd eveneens van alle kanten bekeken. Na een flinke wandeling  langs de rivier nam de groep de kabelbaan naar de andere oever om vervolgens via de zogenaamde “slotjesbrug” terug te keren naar het centrum van de stad.

Klik hier voor een foto impressie.

Taaldorp Duits  16-05-2013

Op 16 april hebben alle leerlingen uit de 2e klas een bezoekje gebracht aan het Duitse taaldorp. Het taaldorp was opgezet in de lokalen 208 en 210 waar verschillende “stations” waren ingericht. Elke leerling bezocht twee stations en voerde daar een gesprekje in het Duits. Leerlingen uit de 5e en 6e klas hielpen bij het voeren en beoordelen van de gesprekjes. Nogmaals bedankt voor jullie hulp:  Arthur, Bart, Glenn, Jeroen, Mithat, Remi, Sander en Stef. De dag is prima verlopen en heeft mooie eindresultaten opgeleverd.

Klik hier voor een foto impressie

Videoclip cultuurklas 2  22-04-2013

De leerlingen van cultuurklas 2 hebben geruime tijd gewerkt aan videoclip. De nummers "Tonight tonight" van Hot Chelle Rae en "Sky on Fire" van The Handsome Poets zijn door de leerlingen zelf gespeeld en gezongen! Met behulp van professionele apparatuur is de muziek en zang apart opgenomen en door de heer Buis samen gevoegd. Een andere groep leerlingen is ondertussen druk aan het werk geweest om de bijhorende videoclip te filmen en te monteren. 

 

Klik hier voor het resultaat!  

Maatschappelijke stage bij ADO  18-04-2013

Op woensdag 17 april hebben 18 leerlingen van Mavo-3 een deel van hun maatschappelijke stage ingevuld bij ADO Den Haag. Daar kwamen meer dan 200 enthousiaste jonge voetballertjes  opdraven voor de eerste Open Dag. Onze leerlingen hebben zich verdienstelijk gemaakt in de opvang en begeleiding van deze talentjes. Als tegenprestatie ontvingen ze een kaartje voor de thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen VVV in het Kyocera stadion

Klik hier voor foto's.

Richard  16-04-2013

Kom naar onze musical Richard! Woensdag, donderdag en vrijdag om 19.30 uur in de aula. Kaartverkoop voor leerlingen vanaf maandag 22 april elke tweede pauze in de hal. Oudleerlingen en docenten kunnen een kaartje reserveren door een mail te sturen naar apronk@depopulier.nl

Expositie en veiling  15-04-2013

Woensdag 3 april vond een expositie en veiling plaats van schilderijen. Deze doeken hangen nu in de aula en zijn gemaakt door leerlingen uit V5 en V6 in het kader van het vak CKV.  Er kan nog steeds geboden worden. Zie voor de stand van zaken het overzicht. Als je een bod wil doen, stuur dan een mailtje met het bod naar pvbeuningen@depopulier.nl. De veiling sluit op vrijdag 19 april. 

 

 
Teaser  11-04-2013  
Wintersport reis 3e klassen 2013  09-04-2013

 Van 28 maart tot 2 april is een gedeelte van de 3e klassen (37 leerlingen  en drie docenten en een conciërge) in Zell am See/Kaprun (Oostenrijk) geweest om weer traditioneel te wintersporten tijdens en rond de paasdagen. We hebben genoten van de verse en goede sneeuw op de pistes met zo nu en dan een zonnetje. Vele Populier-leerlingen hebben laten zien dat ze  ook hun mannetje kunnen staan in de sneeuw, met ski’s of een snowboard onder hun voeten. Daarbuiten was er gezelligheid en lol tot en met.  Al met al was het een zeer geslaagde wintersportreis en helaas komt aan alle goede dingen een einde. We kunnen niet wachten tot volgend jaar! (foto’s ->)

  28-03-2013  
Culturele excursie H5  28-03-2013

Op 19 maart gingen de leerlingen uit H5 op excursie naar Rotterdam. Zij woonden een repetitie bij van het Scapino Ballet en bezochten het museum Boijmans Van Beuningen.

Klik hier voor de foto's. 

Kampioen  25-03-2013

Tijdens het weekend van 15 tot 17 maart heeft Linda van der Zijden (H4B) met het Nederlands korfbalteam voor onder de 16 jaar het wereldkampioenschap gewonnen. 

Namens de Populier van harte gefeliciteerd! We zijn erg trots op onze Linda die maar liefst 4 keer gescoord heeft!

Opening lesmarathon  07-03-2013

 

Op donderdagochtend 7 maart is de lesmarathon op onze school officieel geopend door Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag.

Met de lesmarathon volgen leerlingen vrijwillig 24 uur les om zodoende geld op te halen voor Malawi.

Bekijk hier de foto's.

Kunsthal  05-03-2013
Op dinsdag 12 februari brachten de kunst-leerlingen V5 en cultuurstroom klas 2 een bezoek aan de Kunsthal. Vooral de tentoonstelling van Jean Paul Gaultier was een belevenis. Bekijk hier de foto's
Fotostudio opendag  05-02-2013

 

 

Klik hier om de portretfoto's te bekijken die tijdens de opendag zijn gemaakt bij Cultuur!

Valentijnsgedichtenwedstrijd  04-02-2013

Uitslag Valentijnsgedichtenwedstrijd:

De twee bioscoopkaartjes zijn voor Sophie van Ockenburg.

Lifang Hoeffnagel krijgt één bioscoopkaartje.

De poster is voor Nathalie Selvan.

Een eervolle vermelding voor Selina en Chayenne.

Dit is ons motto!  24-01-2013

 

En dit zijn wij!

Cultuur lesmiddag  23-01-2013

 Op 23 januari hebben leerlingen van verschilende basisscholen kennisgemaakt met de cultuurstroom. In één middag maakten zij diverse stopmotion filmpjes. Klik hier voor de filmpjes!

PWS presentaties vwo  22-01-2013

Klik hier voor de PWS presentatie van het vwo

Lübars-groep 

 

Nationale wiskunde B-Dag  21-01-2013

Op vrijdag 16 november was het weer zover, de nationale wiskunde B-dag . Op De Populier buigen leerlingen uit Havo 5, vwo 5 en vwo 6 met wiskunde B in hun pakket zich gewoontegetrouw dan een hele dag over een wiskundig probleem. 

Klik hier voor de foto's.

Sportcomplex  14-01-2013

Hoe ziet ons nieuwe sportcomplex eruit? Bekijk het filmpje!

Sinterklaasviering  17-12-2012

Op 5 december hebben de brugklassen Sinterklaas gevierd. Fotopiet kwam langs bij B1C en B1E en maakte foto's van alle prachtige surprises. Gelukkig hoefde niemand mee in de zak naar Spanje!

PWS presentaties havo  17-12-2012

Op 13 december werden de PWS presentaties van havo 5 gehouden. Klik op de links voor een reportage van de winnende groepen.

 

Wittenau-groep

 

Fennpfuhl-groep

 

Groep van Oorschot

 

Prijsuitreiking

 

 

Presentatie sectorwerkstuk Mavo 4  12-12-2012

Hieronder de uitslag van de leerlingen met de beste sectorwerkstukken.

1.     Wendy Steijn en Annefloor Olierook – Because I’m a girl

2.     Jari  Stam en Colin Langezaal – De Scheveningse haven

3.     Chandenie Gobardhan en Jaiserie Zuur – De Europese Unie

4.     Robin Slop en Christian van der Eijk – Games

 

Klik hier voor de foto's van deze avond.

Een 10 voor De Populier!  10-12-2012

De rapportcijfers voor De Populier zijn binnen. Het jaarlijkse onderzoek van onderwijssocioloog Jaap Dronkers laat zien dat De Populier het heel goed doet:

VWO: een 9,5

HAVO: een 10 (we behoren tot de beste 12 HAVO's van Nederland)

MAVO: een 7.

Wanneer u klikt op een afdeling, ziet u de cijfers van alle scholen in een omtrek van 10 km rond De Populier.

Klik hier voor de ouderbrief n.a.v. de cijfers.

Klik hier voor het bericht in de Volkskrant.

Let op je fietsverlichting!  10-12-2012

Voor je eigen veiligheid: denk aan je fietsverlichting! Bovendien bespaar je met de juiste verlichting een boete, want de politie controleert weer volop rondom de school.

 

De Populier wint een First Lego League beker!  06-12-2012
Zaterdag 1 december won het team van De Populier de beker voor "Gracious Professionalism" bij de wedstrijd van de First Lego League. De jury vond ons team het meest betrokken en respectvol naar elkaar en anderen.
Deze jaarlijkse wedstrijd vond plaats in de Haagse Hogeschool. Ons team heeft dit jaar weer veel geleerd en vooral een leuke tijd met elkaar gehad. Het team bestond uit Dana de Waal, Jonne Miela van de Wiel, Brian Pronk, Menno Fesevur, Thomas Jong, Serina van Delden en Daan van de Zon. Ook Bob Kandhai hoorde oorspronkelijk bij het team, maar moest eerder afhaken.
Volgend jaar doen we uiteraard weer mee! 
 
Tafeltennistoernooi  06-12-2012

De winnaar van het jaarlijks tafeltennistoernooi: Ed Buschgens !! In een zinderende finale gewonnen van een goede tweede: Johan Knoester

Ringen maken  05-12-2012

Ook dit jaar zijn er weer prachtige ringen gemaakt door de tweede klas science.

Bewindslieden op De Populier  30-11-2012

De gloednieuwe bewindslieden van Onderwijs, Jet Bussemaker en Sander Dekker waren op donderdag 29 november op bezoek bij De Populier. In het tweeënhalf uur durend programma hebben ze kennis gemaakt met onze bijzondere school en zich verdiept in het thema Peer-review. Dit is één van de speerpunten van De Populier waarbij we via collegiale feedback van "Goed" naar "Excellent" willen groeien. Het was een inspirerend bezoek (zie tweet van Sander Dekker en van het ministerie). Klik snel door voor een foto-impressie.

Foto's Podium Populier  29-10-2012

De foto's van Podium Populier 2012 staan online!

Klik hier om deze te bekijken.

Beter Beta Festival 2012  23-10-2012

Op 21 november 2012 vond voor de tweede keer het Beter Bèta Festival plaats. Het was een geweldige middag! Klik voor de foto's.

Lustrumviering Kloosterkerk  17-10-2012

Op vrijdag 12 oktober 2012 vierde het Chr. College De Populier in Den Haag zijn honderdjarig bestaan. De officiële lustrumviering was in de Kloosterkerk.  Camera: Ivar Lingen en Maikel Verbree.

Op excursie naar Lille  09-10-2012

 

 

 

 

 

 

 

Op 28 september 's ochtends vroeg gingen de derdeklassers weer op de traditionele excursie naar Lille.

Het weer in de Noord-Franse stad was heerlijk en de stemming opperbest. Al wandelend en puzzelend leerden we de gezellige stad aardig kennen. Velen deden goed hun best om de verworven kennis van de Franse taal in de praktijk te brengen. Om 21.30 uur waren we moe maar voldaan terug in de Populierstraat.

 
Muizenvalautorace 2012  04-10-2012

 Voor de elfde keer op rij vond op Dierendag 2012 de Muizenvalautorace plaats. De natuurkunde-eindexamen-leerlingen van MAVO, HAVO en VWO traden in het strijdperk met hun zelf ontworpen en zelf gebouwde muizenvalauto's. Jochem en Tony (V6) reden het verst. Gefeliciteerd! Klik snel door voor een verslag en de foto's.

Brugklaskamp  03-10-2012

Van 26 tot 28 september zijn alle brugklassen op kamp geweest in Sint- Michielsgestel. Op een enkele regenbui na hebben we geweldig weer gehad en was de locatie en accommodatie in het bos ronduit ontzettend mooi. Elke dag stonden diverse workshops en spelletjes op het programma. Het eten was erg lekker en de automaat waar jus d'orange en multivitamine sap uit kon worden getapt was zeer populair! 

En natuurlijk ging iedereen om 11 uur naar bed....

 

Bekijk hier de foto's!

To Rome with love  21-09-2012

Ruim 30 gymnasiasten (en mevrouw Rombout, meneer van Peursen en mevrouw van Beuningen) bekeken donderdag 13 september de film To Rome with Love in Pathe Buitenhof. Het was een bijzondere avond met leerlingen van de 2e t/m de 6e klas. Woody Allen heeft met deze film een mooi portret van de stad Rome afgeleverd. Misschien waren niet alle verhaallijnen even goed uitgewerkt, maar de film was bijzonder komisch en sfeervol. Alle belangrijke plekken kwamen voorbij. Een goede appetizer voor onze Romereis in mei!

Keep It Clean Day  21-09-2012

Op 21 september was het "Keep It Clean Day", een dag die onderdeel is van WorldCleanUp.

De Populier heeft met de klassen B1A, B1C en B2C meegedaan aan deze actie met door de gemeente verstrekte spullen.

 

Vuil werd verzameld, gestickerde zakken aan eind van de dag opgehaald en gefotografeerd en gewogen. Dit komt op een internationale lijst te staan. De leerlingen hebben samen een behoorlijke prestatie geleverd en een goed voorbeeld gegeven.

 

Er is zelfs een korte reportage gemaakt voor tv. Kijk op http://thexpat.tv/v/keep-it-clean-day/

 Klik hier voor de foto's.

Brugklas voetbaltoernooi  18-09-2012

Afgelopen dinsdag  18 september vond het voetbaltoernooi voor de brugklassers plaats. Hoewel er af en toe een flinke bui viel, bleven de teams ‘B1C is de bom’, ‘B1C is the best’ en ‘Team B1B’ fanatiek strijden om de winst. ‘Team B1B’ ging er met de felbegeerde medailles vandoor. Gefeliciteerd!

Klik hier voor de foto's!

Stadhuis bezoek  18-09-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De leerlingen uit de brugklas zijn, vanwege het basisproject, op bezoek geweest in het stadhuis.

 

Klik hier om verder te lezen en de foto's te bekijken

Eva Stegeman op de Populier  14-09-2012

Maandag 10 september werden de 4de klassers muziek verrast met een strijkkwartet in het muzieklokaal. Klik hier om verder te lezen!

Lipdub  11-09-2012

De Introductie van Havo 4 en Vwo 4 was een succes!

Bekijk hier het resultaat van de Lipdub!

 

 

Even voorstellen!  07-09-2012

Dit zijn de hulpmentoren van de brugklas 2012-2013

 

Wij zijn er om nieuwe brugklassers een beetje te begeleiden in hun eerste jaar op De Populier.
We zijn aanwezig bij de introductiedagen, sportdagen,het brugklaskamp en de brugklasfeesten.
Als je vragen hebt kun je ons aanspreken in de gang of tijdens een van de activiteiten waarbij wij aanwezig zijn.

 

Sportdag brugklassen  31-08-2012

Op maandag 29 augustus werd de sportdag voor brugklassen gehouden. Winnaar van deze sportdag is wederom klas B1C. Gefeliciteerd!

 

Klikhier voor de foto's!

 

 

Colofon
Populierstraat 109 - 2565 MK Den Haag - t 070 364 88 08 - f 070 363 23 12 - info@depopulier.nl
Colofon - Disclaimer