Roosterwijzigingen
Jaarplanner
Inloggen Webmail
Magister Webportal Leerlingen
Magister Webportal Ouders
Magister Webportal Docenten
Het weer Het weer!
Volg De Populier op Twitter
Archief
Titel Datum  
Survival B1B  24-07-2014

Klas B1B is met de heer Mesman een dagje op survival geweest.

Klik hier voor de foto's!

Impressie Waterkamp  15-07-2014

 

Enige tijd geleden konden leerlingen uit de eerste en tweede klas zich inschrijven voor waterkamp. Vorige week was het eindelijk zo ver. Het weer zat niet altijd mee, maar plezier was er zeker!

Fashionweek  15-07-2014

Van Dirndl en Lederhosen tot Chanel, Gaultier en Yves Saint-Laurent

Tijdens de Fashionweek hebben alle tweede klassers in de Franse lessen kennis gemaakt met de Franse Haute Couture en enkele bekende Franse mode-ontwerpers. Dat Chanel, Yves Saint-Laurent en Gaultier kunstenaars binnen de modewereld zijn, weten we inmiddels. Maar weten jullie ook dat er veel verborgen modetalenten zitten in onze tweede klassen?

Bekijk hier hun collectie voor het voorjaar 2015!

Pluk de Stad  15-07-2014

Afgelopen weken hebben leerlingen uit klas 1 van de Cultuurstroom les gehad van Barro en Tim van Bagels & Beans.

Als je een beetje creatief bent is goed eten dichterbij dan je denkt!..bleek uit deze lessen.  We zijn in het park en in de duinen op zoek gegaan naar eetbare planten en vruchten (wilde knoflook, vlierbessen, rucola, brandnetel etc.) en hebben hiermee gekookt. Ook is er op het dak van de Populier een heuze moestuin aangelegd. Nog even wachten en dan groeien er courgettes, radijsjes, bonen en tomaten op ons dak!
 
Klik hier voor de foto's.
United World Games 2014  07-07-2014

Ik ben Eliyaah Oukpedjo uit M3B. Ik ben een basketballer.

 

Van 19 juni tot en met 22 juni heb ik samen met mijn teamgenoten van HBV The Jumpers meegedaan aan The United World Games 2014 in Klagenfurt, Oostenrijk. Het is een heel groot sportevenement, gesponsord door UNESCO. Er waren duizenden kinderen, meer dan 400 teams uit

meer dan 30 landen. Wij kwamen uit voor Nederland met het team U16.

Klik hier voor mijn verslag en de foto's

Eindclinic sportstroom klas 3  07-07-2014

De spetterende climax van 3 jaren sportstroom op de Naaldwijkse Wollebrand. De leerlingen werden tot op het laatste moment in spanning gehouden over wat ze gingen doen. De echte sportstromers waren erg enthousiast en genoten van deze spectaculaire clinic.

Klik hier voor de foto's. 

 

Strandsportdag HV4  07-07-2014

Beachsoccer en beachvolleyball stonden centraal in een frisse maar gezellige sportdag op het Scheveningse strand. Klik hier voor de foto's.

 

Strandsportdag HV3  07-07-2014

Sfeerimpressies van een zonovergoten strandsportdag tussen H3a, H3b(winnaar fair play) en V3 (winnaar prestatiegedeelte). Klik hier.

 

Wilma Kol  27-06-2014

Dinsdag bereikte ons het droevige bericht dat onze oud-medewerkster Wilma Kol op 70-jarige leeftijd is overleden. Wilma was vele jaren het gezicht van de kantine. Zij zorgde er op vakkundige wijze voor dat het leerlingen, medewerkers en ouders in pauzes en bij speciale gelegenheden aan niets ontbrak.

 

Herdenkingsdienst en crematie zullen a.s. dinsdag 1 juli plaats hebben.

 

We wensen haar man Jan-Willem, eveneens oud-medewerker van De Populier, en hun dochters heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Olympic Moves  24-06-2014

Het Populier legioen heeft gestreden voor wat het waard was. Helaas zat er niet meer in dan het doorlopen van de poulewedstrijden. Het was een buitengewoon waardevolle ervaring waar de absolute Nederlandse top aan meedeed. Het is voor ons dan ook geen schande dat onze eerste deelname aan de Olympic Moves geen medailles heeft opgeleverd. Wij zijn trots op onze leerlingen en willen in de toekomst graag sportieve revanche.

Klik hier voor een impressie.

 

Bezoek aan het WK Hockey met de Sportstroom  19-06-2014

 Klik hier voor de foto's

Sportdag V5  19-06-2014

 Klik hier voor een impressie van deze dag.

Verversaward  18-06-2014

Kort geleden won onze docent Per Ivar Kloen een prijs als Onderwijspionier van het jaar.
Gisteren streek Arjan van der Meij de eerste prijs op bij de uitreiking van de Ververs Award in Utrecht. Van het baanbrekende werk dat op De Populier verricht is bij de FABklas was de jury zeer onder de indruk !

 

Klik hier voor de foto's.

Klik hier voor het persbericht.

Klik hier voor een verslag op de website LearningFocus.

Een stukje geschiedenis  13-06-2014

Onlangs deed dhr. van der Burgh een bijzondere ontdekking: een schookrant uit 1936. 

Klik hier om te ontdekken wat de leerlingen van toen te vertellen hadden. 

Solar cooking  13-06-2014

Voor aardrijkskunde hebben de leerlingen van 4 vwo zelf een solar cooker gebouwd. Deze hebben de leerlingen samen met meneer Schipper op 12 juni getest.

 

Klik hier voor het verhaal en de foto's

Nadia in NRC  13-06-2014

Onze Nadia de Wekker (Mavo 4) stond in het NRC!

Klik hier voor het artikel

  11-06-2014

 

 Klik hier voor de lijst van geslaagde Mavo kandidaten

 

Klik hier voor de lijst van geslaagde Havo kandidaten

 

 Klik hier voor de lijst van geslaagde Vwo kandidaten

 

Filmproject Mavo 3  06-06-2014

Naar aanleiding van de theater voorstelling "Dikke Vrienden" hebben de leerlingen van Mavo 3 tijdens de kunstlessen filmpjes gemaakt. Het thema hierbij was het bewust omgaan met voedsel.

De beste filmpjes worden op 12 juni vertoond als onderdeel van de avondvoorstelling "Dikke Vrienden" in theater de Regentes. 

Bekijk één van de filmpjes hieronder en klik hier voor de overige resultaten!

Brugklassportdagen mei  06-06-2014

Onlangs hebben de brugklassen hun sportdag gehad op onze buitenvelden. Er moest veel gedronken worden, want warm was het en er werd flink gestreden om winnaar te worden bij voetbal, tchoukbal, ultimate frisbee en inhaalsoftbal. De klas die de meeste punten van alle sporten bij elkaar behaalde kon ook nog eens klaswinnaar worden.

Bekijk hier de foto’s van de winnaars

Onderwijspionier van het jaar!  23-05-2014

Op vrijdag 23 mei 2014 is docent Per-Ivar Kloen uitgeroepen tot "Onderwijspionier van het jaar". Hij kreeg de prijs, bestaan de uit een geldbedrag van €500,-, een waardebon voor een workshop bij Nyenrode en een prachtige ge-3D-printe bokaal voor de door hem bedachte en uitgevoerde FABklas. In deze klas maken de leerlingen dingen die zelf willen maken met de modernste apparatuur zoals een 3D-printer. Klik op de titel voor foto's!

Nu met filmpje van de bekendmaking (zie onder de foto's).

Wintersportreis Kaprun Pasen 2014  17-05-2014

Voor een afvaardiging van de 3e klassers begon de vakantie iets later, maar daar had niemand moeite mee. Van 16 t/m 21 april werden de skipistes van het Oostenrijkse Kaprun getrotseerd door  een grote groep Populiertoppers! Mooie pistes, goede sneeuw, veel gezelligheid en een heerlijk zonnetje waren een paar van de ingrediënten waardoor we een geweldige week gehad hebben! Bekijk het filmpje voor een impressie van ons sportieve uitstapje!

Layla in NRC  15-05-2014

Wij zijn trots op Layla de Zwart uit Mavo 4 die een interview heeft gegeven voor het NRC.

 

Klik hier voor het hele artikel.

Creatieve verwerking bij AK en GD  15-05-2014

Alle onderbouwleerlingen van meneer Van Splunter van godsdienst en klas B1F, B1H en B1J van meneer Schipper van aardrijkskunde moesten een creatieve verwerking maken. Voor godsdienst was het thema ‘groeien en helpen’ en voor aardrijkskunde was het ‘stad en land in Nederland’.

De leerlingen mochten zelf bepalen wat ze gingen maken.

Iets waar ze goed in zijn: knutselen, tekenen, werkstuk maken, filmpje enz. Ze mochten het zelf bedenken. Ook moesten ze een korte verantwoording erbij schrijven waarom ze voor dit onderdeel en de verwerking ervan hadden gekozen.

De uitwerkingen waren fenomenaal. De leerlingen hadden er veel tijd en energie in gestoken.

Zo trots op onze leerlingen!

Bètakamp 2014  13-05-2014

De bètaleerlingen van 5 VWO zijn op bètakamp. We zijn bijna aan het eind. Prachtige dingen gedaan. Op donderdag zijn we uren onder de grond geweest. Eerst in de mijnen van Blegny en daarna in de Mergelgrotten van Kanne. Nu met foto's van het vertrek. De groepsfoto's!

Sportdag klas 2  12-05-2014

Klik hier voor een sfeerimpressies van de 2e klas sportdag van 7 mei j.l.

 

Een bijzondere prestatie van klas 2D die bij voetbal hoog eindigde en het atletiektoernooi bij jongens en meisjes won".

Meesterproef NLT  07-05-2014

Het feestelijke slot van het vak NLT (Natuur, Leven en Technologie) voor H5 en V6 is al een aantal jaar de Meesterproef: leerlingen maken een product waarin ze laten zien wat ze geleerd hebben de afgelopen jaren. De oogst was dit jaar fantastisch! Klik hier voor een artikel over de Meesterproef (blogpost).

Klik hier voor een artikel in Didactief.

Science projecten  18-04-2014

De science leerlingen hebben de afgelopen periode diverse projecten uitgevoerd zoals led-foto's maken, bruggen bouwen en sieraden smeden.

Klik hier voor de foto's van hun resultaten!

Examengala  16-04-2014  
Alice  06-04-2014  
Volleybalkampioen  03-04-2014

Op vrijdag 28 maart zijn Eline, Mara, Anna, Fleur, Julia, Mari en Quincy VOLLEYBALKAMPIOEN VAN DEN HAAG geworden!!!

Als beloning mogen zij, net als een aantal korfballers en -sters op vrijdag 13 juni naar het Olympisch Stadion voor de Landelijke Eindronde van OLYMPIC MOVES.

Bint  27-03-2014

V5A maakte deze trailer van Bint, geïnspireerd op het gelijknamige boek van F. Bordewijk. De leerlingen hebben zelf gefilmd, geacteerd, geregisseerd, gekostumeerd, gegrimeerd en gemonteerd. Het resultaat is het bekijken waard!

Alice  27-03-2014

Dit jaar brengen we de multimediale musical 'Alice' op de planken. Alice is een dromerig, maar doodgewoon meisje dat verstrikt raakt in de bizarre wereld die Onderland heet. Of ze daar zonder kleerscheuren (... en met hoofd) uit komt, moeten jullie zelf komen bekijken op 9, 10 of 11 april in de aula van De Populier! Kaarten worden verkocht in de tweede pauzes in de week van de musical. Oudleerlingen kunnen een kaartje reserveren via apronk@depopulier.nl.

 

Maken en Leren: de FABklas  24-03-2014

Onder de titel "Waar is de magie van het maken gebleven?" heeft onze collega, Dhr. Van der Meij een artikel geschreven over de rol van maken in het onderwijs in het algemeen en onze FABklas in het bijzonder. Klik hier om het te lezen (pdf).

Vensters voor Verantwoording  24-03-2014

 

Voor alle ouders/verzorgers van een leerling in klas 3

 

Vult u alstublieft even deze enquête in door op onderstaande link te klikken.

https://kwaliteitscholen.nl/kwaliteitscholen/Login.asp?SC=populier

 

Het duurt slechts vijf minuten. U heeft een brief ontvangen met de login en het wachtwoord. Mocht u deze brief niet ontvangen hebben of kwijt zijn, kunt u contact opnemen met onze administratie via info@depopulier.nl of bellen naar 070-3648808.

 

 

Fotostudio Open Dag  21-02-2014

Tijdens de Open Dag kon je jezelf laten vereeuwigen bij de fotostudio.

 

Klik hier voor de foto's.

 

Ken je klassieken quiz  21-02-2014

 Zondag 9 februari streden Marle, Lisanne (V5), Jort en Joly (V4) tegen andere gymnasiumleerlingen in de Grote ken je Klassieken Quiz in het Rijkmuseum van Oudheden in Leiden. Twee uur lang beantwoordden ze vragen over de Odyssee, Rome, filosofenkeizer Marcus Aurelius, de Punische oorlogen en nog veel meer klassieke onderwerpen. Het was een boeiende en felle strijd. Gesteund door V4 en mevrouw van Beuningen werden ze uiteindelijk 2e. Een geweldige prestatie!

BAPR verkeerseducatie project LaMaZien  17-02-2014

Tijdens het BAPR project LaMaZien deden op dinsdagmiddag 28 januari leerlingen van de 1e en 2e klas mee aan  theatersport zoals we dat kennen van bijvoorbeeld "De Lama's". Door middel van acteren en improviseren gingen de leerlingen aan de slag met verkeersveiligheid.

LaMaZien was niet alleen leerzaam, maar de leerlingen werden ook uitgedaagd om na te denken over het verkeer en hun gedrag daarin. Dit leidde tot het inzicht dat zij zelf hun gedrag, en daarmee verkeerssituaties kunnen beïnvloeden.

Klik hier voor de foto's.

Uitslag Valentijnsgedichtenwedstrijd 2014  14-02-2014

De eerste prijs in de categorie Poëzie en Beeld

gaat naar Demi Damen uit M4A. De beste

inzending in de categorie Poëzie kwam van

Eline Boom uit V5A.

 

Van harte gefeliciteerd met jullie bioscoopbonnen!

Uitdelen gebak  09-02-2014

De Populier heeft het predicaat  'Excellente School' gekregen en daarom zijn we trots op onze leerlingen. Ze kregen dan ook allemaal een traktatie!

Klik boven voor meer foto's.

Waterkamp 2014  28-01-2014

Leerlingen uit klas 1 of 2, geef je snel op voor het Waterkamp! 

Meer informatie krijg je bij de heer Dikken of de heer Van der Kruk. 

 

Denkles  21-01-2014

De leerlingen van de scienceklas 2 hadden woensdag 8 januari hun laatste denkles. Tijdens deze les hebben ze eieren gegooid. Uiteraard mochten de eieren tijdens hun val vanaf de eerste verdieping niet breken. Ze kregen hiervoor 5 rietjes, een stukje touw, een rolletje plakband en 4 velletjes papier. Er waren erg mooie en bijzondere creaties bij. 3 van de 12 eieren hebben de val overleefd.

Klik hier voor de foto's.

 

 

Lesmiddag 2014  17-01-2014

Tijdens de lesmiddag van 15 januari hebben leerlingen van groep 8 kennis gemaakt met de lessen op De Populier. Klik op het filmpje voor een indruk van de Sportstroom.

Excellent!  13-01-2014

 

Op maandag 13 januari kreeg de Populier na een zinderende middag het predicaat "Excellente School 2013" We zijn er heel trots op! De rector, Dhr. Ordelman kreeg het certificaat uitgereikt door Minister-President Rutte en Staatssecretaris van Onderwijs Dekker. Klik op de titel voor foto's. Update: nieuwe foto's!

PWS-presentaties 2013  08-01-2014
Op donderdag 12 en vrijdag 13 december zetten 59 havo-5 leerlingen en 26 vwo-6 leerlingen hun beste beentje voor bij de PWS-presentaties 2013.
 

Klik hier voor de foto's!

Presentatie FABklas  08-01-2014

Op maandag 20 december sprak dhr. Van der Meij in De Balie over Maken en Onderwijs. De Populier is een zeer innovatieve Bètaschool. Zo zijn we dit jaar gestart met de FABklas waarin leerlingen uit alle klassen zelf dingen maken die ze leuk vinden. Klik op de titel voor een video van de presentatie.

  28-12-2013

Onze leerlingen Rogier, Chloë en Fleur staan op de voorkant van het VO-infoboekje, gemeente Den Haag. Wij zijn erg trots op hen. 

 

Tafeltennis toernooi 2013  09-12-2013

Het tafeltennistoernooi van de editie 2013 was er één om in te lijsten: 12 fanatieke Populieren die er een spannend geheel van maakten. De kruisfinales werden door de volgende 4 personen gehaald:

 

- Julian Ongkiehong (Zijn oefenen na schooltijd had vruchten afgeworpen)

- Jonathan Mouri (Wat Julian doet kan hij ook)

- Christiaan v/d Eijk (Alleen na de wedstrijd kan hij lachen)

- Meneer Sturing (Speelt hij met links of Rechts?)

 

Uiteindelijk trok Christiaan ten koste van “De vice-kampioen van vorig jaar”, meneer Sturing, aan het langste eind. Hulde en de beker dus naar Christiaan.

Klik hier voor de foto's.

 

Speelgoed testen  29-11-2013

Ook dit jaar hebben de science leerlingen uit de derde klas samen met de leerlingen van groep 5 van het CMS de sint geholpen door te onderzoeken welk speelgoed er dit jaar het leukste is.
Het was een erg geslaagde middag. Vooral de Furby's en La Cucaracha waren favoriet. 
Onder het genot van een glaasje limonade en wat strooigoed werd de middag gezellig afgesloten.


Klik  hier voor de foto's van deze middag.

Fantastische cijfers voor De Populier!  25-11-2013

De Populier heeft weer mooie cijfers gehaald in de jaarlijkse lijst van Professor Dronkers in de Volkskrant:

  • MAVO: 9,5
  • HAVO: 10
  • VWO: 8,5

Voor meer informatie: klik hier.

 

Beter Bèta Festival  21-11-2013

Op woensdag 13 november kwamen zo'n honderd leerlingen van groep 7 en groep 8 naar de Populier voor het Beter Bèta Festival 2013. Het was een groot feest! Verbazing, inspanning, soms frustratie maar altijd veel plezier! Klik snel op de titel voor de foto's.

Wiskunde-B dag 2013  21-11-2013

Op vrijdag 15 november was het weer zover, de nationale wiskunde B-dag . Op De Populier buigen leerlingen uit Havo 5, vwo 5 en vwo 6 met wiskunde B in hun pakket zich gewoontegetrouw dan een hele dag over een wiskundig probleem. Datzelfde gebeurt op meer dan 150 scholen door het hele land verspreid. Ook dit jaar deden de A-leerlingen uit vwo 5 en vwo 6 weer mee met de Alympiade.

 

Klik hier om verder te lezen en de foto's te bekijken.

FABklas  14-11-2013
 
Heb jij altijd al iets in 3D willen ontwerpen en daarna met de 3D-printer willen uitprinten? Wil je zelf iets maken? Wil je een robot programmeren zodat hij precies doet wat jij wil? Dan kan dat nu tijdens de FABklas. 
 
 
Als je vrolijk wordt van bovenstaand filmpje dan is FABklas wel wat voor jou!
 
Lille 2013  06-11-2013

Traditiegetrouw gingen de derde klassen voor het vak Frans naar Lille. 

Klik hier voor een kleine foto impressie.

Muizenval Race 2013  30-10-2013

Op donderdag 17 oktober hebben de leerlingen van de examenklassen Natuurkunde een muizenvalauto gebouwd. Het was de dertiende keer. De prijs voor de mooiste auto ging naar Jan en Quinty (H5), Anda en Charlotte (M4) wonnen de prijs voor het beste ontwerp en Tim en Daniël (V6) wonnen de hoofdprijs; hun auto haalde de overkant!

Klik hier voor een uitgebreid verslag en  de foto's.

Junior Wiskunde Olympiade  09-10-2013

Floris Venselaar uit klas V2A heeft afgelopen vrijdag deel genomen aan de Junior Wiskunde Olympiade  2013 op de Vrije Universiteit van Amsterdam. Na een wedstrijddeel van 8 open vragen en een deel van 8 meerkeuze vragen, is Floris op de 10e plaats geëindigd van zijn jaargang (55 deelnemers). De nummers 10 tot en met 1 werden op het podium geroepen. 


Al met al een heel knappe prestatie!
Verder was het een leuke en leerzame dag, waarbij de deelnemers ook nog een workshop hebben gekregen met allerlei wiskundige puzzels om te maken en op te lossen.

Stadhuisbezoek basisstroom  08-10-2013

Basisstroom leerlingen van de brugklassen zijn op maandag 30 september op bezoek geweest  in de raadszaal van het stadhuis.

Zij hebben daar een raadsvergadering nagespeeld met acteurs.

Burgemeester KJB Josias en wethouder Punt hebben de plannen aangehoord die de leerlingen als raadsleden en gevormde partijen tijdens de BAP hadden bedacht.

Na de presentatie van hun plannen moesten ze hun plan verdedigen.

Dit jaar werd er ook de website van de kinder-& Jeugdburgemeester gelanceerd door wethouder Karsten Klein van sport, welzijn en jeugd. Met een aantal mensen in het publiek en de pers van omroep den Haag FM was het een politieke ervaring in een echte praktijk situatie.

Klik hier voor de foto's,

Kinder- en jeugdburgemeester Den Haag  02-10-2013

Afgelopen maandag heeft wethouder Karsten Klein samen met de 2 BAP brugklassen de website 'kinderjeugdburgemeester' gelanceerd in de raadszaal van het stadhuis. Zie de link:

http://www.kinderenjeugdburgemeesterdenhaag.nl/

Kijk onder foto's en filmpjes en dan het kopje "lancering website".

Brugklaskamp 2013  26-09-2013

Van woensdag 25 september tot en met vrijdag 27 september zijn alle brugklassen op kamp geweest in Sint-Michielsgestel. Elke dag werden er per klas verschillende activiteiten gedaan zoals bijvoorbeeld een tocht naar Vught, levend stratego, science en cultuur. 'S avonds was er een disco of een nachtspel en tussendoor werd er lekker met elkaar gegeten of gespeeld in het bos.

Meneer Schipper heeft zo'n 1600 foto's gemaakt.

Bekijk hier een kleine selectie ervan.

Leerlingen die alle foto's willen hebben kunnen deze opvragen bij de heer Schipper.

 

Waterkamp 2013  21-09-2013

Aan het eind van vorig schooljaar werd wederom het waterkamp voor klas 1 en 2 georganiseerd.  

Bekijk hier de foto's

Libdub  17-09-2013

Tijdens de introductiedag van H4 en V4 zijn deze libdub-filmjes gemaakt.

Bètakamp 2013  16-09-2013

De leerlingen van V6 zijn begin dit schooljaar op Bètakamp geweest.

Klik hier voor een foto impressie.

Introductie brugklassen  09-09-2013

Van maandag 2 september tot en met woensdag 4 september hadden de brugklassen hun introductiedagen.

 

Klik hier voor de foto's en de uitslagen van de sportdag.

Introductiedag Havo/ Vwo 4  04-09-2013

 

Op dinsdag 2 september hadden de leerlingen van

Havo 4 en Vwo 4 hun introductiedag.

Klik hier voor de foto's.

Brugklashulpmentoren  04-09-2013

Dit zijn de brugklashulpmentoren van het schooljaar 2013-2014.

Klik hier om meer over hen te weten te komen.

 

Colofon
Populierstraat 109 - 2565 MK Den Haag - t 070 364 88 08 - f 070 363 23 12 - info@depopulier.nl
Colofon - Disclaimer