Roosterwijzigingen
Jaarplanner
Inloggen Webmail
Magister Webportal Leerlingen
Magister Webportal Ouders
Magister Webportal Docenten
Het weer Het weer!
Volg De Populier op Twitter
Archief
Titel Datum  
The Future Is Now!  07-07-2015
 
Wat heeft de toekomst voor ons in petto? Eten we alleen nog superfoods of lijden we allemaal
aan obesitas? Zijn we gelukkiger of misschien juist niet? Lopen we rond in spacepakken of grijpen we juist terug op vormen uit het verleden? 
Afgelopen jaar heeft klas 2 van de cultuurstroom nagedacht over deze vraag en gewerkt aan een nieuwe collectie. Na een bezoek aan de tentoonstelling 'The future of fashion is now' in museum Boijmans Van Beuningen zijn ze aan de slag gegaan.
Na vele brainstormsessies, moodboards, modeltekeningen, ontwerpschetsen en naailessen begonnen ze met het uitvoeren van hun idee voor lijfkunst.
 
Zie hier de eindresultaten en ondervind hoe klas 2 onze toekomst ziet!
Bezoek WK beachvolleyball.  07-07-2015

Op donderdag 2 juli heeft een groep leerlingen uit de 1e, 2e en 3e klassen deelgenomen aan een beachvolleybalclinic. Onder heerlijke omstandigheden werkte iedereen zich gedurende anderhalf uur in het zweet en werden de fijne kneepjes van het beachvolleybal bijgebracht door een heuse Nederlandse beachtopper. Na afloop zijn we gelijk doorgegaan naar de Hofvijver om de 1/8 finales te bekijken van de Nederlanders Meppelink/Van Iersel en Nummer/Varenhorst (uiteindelijk 2e van de wereld geworden). De sfeer in het stadion was super en nadat we helaas de dames hadden zien verliezen van Australië konden we gelukkig wel juichen voor de mannen die hun wedstrijd wonnen van Rusland. Bekijk de foto’s.

Zeefdrukken  07-07-2015

Tijdens de cultuurstroommiddag hebben leerlingen uit de eerste klas kennis gemaakt met zeefdruk. Onder leiding van kunstenares Elspeth Pikaar hebben de leerlingen hun zelfgemaakte logo's op een t-shirt gedrukt.

Bijzonder detail is dat Elspeth zelf een oud-leerling is van de Populier (1975-1981). Ze vond het erg leuk om haar oude school weer eens terug te zien. Voor meer van haar werk en projecten klik hier.

Klik hier voor de foto's.

Mei & juni: sportmaanden op de Populier  24-06-2015

Maar liefst 7 sportdagen voor bijna alle leerjaren zijn de revue gepasseerd in de maanden mei en juni. Zonder ook maar 1 druppel en veelal zon (op de sportdag van V5 na dan), vierde de sportiviteit hoogtij op de Populier. Quick, het Scheveningse strand, Lindobeach en de squashbanen van Houtrust waren het strijdtoneel waar teams uit alle klassen tegen teams uit andere klassen streden om de eer en samen zorgden voor een geweldige sfeer.

Bekijk de foto’s om alle winnaars te bewonderen.

 

BAPR project  16-06-2015

De tweede klas BAPR leerlingen hebben aan een project: ‘Jongeren in beeld’ gewerkt waarin zij reportages hebben gemaakt over de buurt en wat hen zoal bezig houdt. Dit is gedaan voor het ´jeugdjournaal Segbroek´ samen met het Bureau Samen.

Bureau Samen heeft voor de apparatuur om de filmpjes te maken gezorgd en de leerlingen begeleid bij het maken van de filmpjes i.s.m. de heer Schipper.

De leerlingen hebben reportages gemaakt over: ´Brugklassers en hoe leerlingen het vinden op De Populier’, de werkzaamheden in de Fahrenheitstraat, ´Hebben de bewoners rond de Populier overlast van onze school´ en een interview gehouden met de schoolagent.

 

Klik hier voor de filmpjes

Wedstrijdzeilen  11-06-2015

Nikos Motos uit A1A doet op 6, 7 en 8 juli mee aan het Belgisch Kampioenschap wedstrijdzeilen.

We wensen Nikos alvast heel veel succes!

Geslaagd!  11-06-2015

De examenuitslagen zijn binnen!

 Klik hier voor Mavo

 

Klik hier voor Havo

 

Klik hier voor Vwo

 

 Iedereen van harte gefeliciteerd!

NK turnen  09-06-2015

Bryan van den Outenaar uit klas B2B is 2e geworden op het NK turnen.

Hij behoort hiermee tot de 12 beste turners van Nederland

Wat een topprestatie!

Kwalificatie Kampioenschap zwemmen.  05-06-2015

Freek Hollander uit B1E heeft zich gekwalificeerd voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen zwemmen van donderdag 11 juni tot en met zondag 14 juni in Eindhoven.

We wensen Freek heel veel succes!

Romereis 2015  02-06-2015

Van 15 t/m 21 mei waren de gymnasiasten uit V4 en V5 en Pe, Bx en Wd in Rome. Het was een reis om nooit te vergeten! Na een schooljaar vol voorbereidingen, zagen we dan eindelijk het Colosseum, het Pantheon en de Sint Pieter in het echt. We deelden anekdotes en feiten. We bekeken kunst in de grootste musea van Europa. We beklommen honderden treden en liepen over eeuwenoude wegen. We snoven cultuur op en proefden vele pasta’s, pizza’s en ijsjes. We maakten duizenden foto’s en selfies. We hadden het enorm naar ons zin.  Zie hier een kleine impressie!

Floris Venselaar plaatst zich voor finale Wiskunde Olympiade  02-06-2015

Floris Venselaar uit klas V3B is vierde geworden bij de landelijke Kangoeroewedstrijd, een wiskundewedstrijd die jaarlijks in 55 landen wordt georganiseerd. In zijn categorie - 3 vwo - deden meer dan vier duizend kandidaten mee. Floris heeft zich met deze prestatie automatisch geplaatst voor de landelijke Wiskunde Olympiade.

Voetbaltoernooi  02-06-2015

Op 21 mei hebben leerlingen van de Populier met een voetbalteam meegedaan aan een toernooi bij VV Wilhelmus. Na een selectie middag zijn we met deze groep het toernooi gaan spelen. Na een begin waarin we erg aan elkaar moesten wennen zijn we steeds beter gaan spelen. In het hele toernooi hebben we maar 1 tegengoal gekregen, helaas verloren we deze wedstrijd daardoor en zijn we geëindigd op een mooie verdiende 2e plaats.

STAGE 3e klas Mavo  02-06-2015

Afgelopen week zijn de leerlingen van de 3e klas Mavo op stage geweest. Opnieuw is het gelukt minstens 90% van de leerlingen onder te brengen bij een plek waar hun 1e voorkeur naar uitging. Marine, kinderdagverblijf, kledingwinkel, survivalbedrijf, garage, kapper, tuincentrum, dokterspraktijk, dierenarts, uitvaartcentrum, Nederlandse spoorwegen, Transavia, Parnassia, Scheepvaart- en Transportcollege, Stukadoorsbedrijf en nog veel meer. De meeste bedrijven bevonden zich in de omgeving van Den Haag, maar sommige leerlingen moesten ver reizen. De toekomstige mariniers waren gelegerd in Den Helder, Riaaz moest zich om 7 uur!!! melden op Schiphol en verder waren er ook adressen in Delft, Zoeterwoude, Wateringen, Ede en Arnhem. Alles bij elkaar een gigantische organisatie. Volgend jaar zijn er meer dan 100 leerlingen in Mavo-3. Fantastisch om te merken dat er nu al ouders en leerlingen in de 2e klas bezig zijn een plek te vinden!

Klik hier om verder te lezen.

 

Lesmarathon  28-05-2015

Op vrijdag en zaterdag 19 en 20 juni vindt de tweejaarlijkse lesmarathon voor Edukans plaats. De eerste zes uur is er gewoon les (met een groot aantal aangepaste lessen overigens in het kader van Edukans en Ethiopië), daarna barst de lesmarathon los.

Heel veel activiteiten vinden dan plaats, van leuk tot leerzaam, met de nadruk op leuk. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

De lesmarathon is altijd het hoogtepunt van de geldinzameling voor Edukans, een belevenis, iets wat je eigenlijk niet mag missen. Veel oud-leerlingen zien de lesmarathon(s) als één van de hoogtepunten van hun schooltijd. Om dat niet te missen moet je wel wat doen: op woensdag, donderdag of vrijdag de eerstkomende weken een sponsorformulier halen in de hal, 35 euro bij elkaar weten te krijgen (meer mag ook!) en formulier en geld inleveren op of voor vrijdag 12 juni.

In de week voor de lesmarathon krijg je dan meer informatie via de schoolmail.

Bètakamp 2015  19-05-2015

Voor de dertiende (!) keer gingen de leerlingen van 5 VWO die een bètapakket hebben, op bètakamp in Zuid-Limburg. Een kamp vol plezier en tradities. De begeleiding was zeer vereerd gast te mogen zijn op dit feestje van de leerlingen. Wat een groep! En wat een creaties! Bekijk ook video van de Cardbox Fashion Show.

AK-dag maandag 11 mei  13-05-2015

Op maandag 11 mei werd voor alle derdeklassers de Aardrijkskunde-dag georganiseerd in en om de Resedastraat. Gelukkig was het mooi weer, want één van de doelen was de leerlingen buiten een onderzoekje te laten doen.

Alle klassen werden ingedeeld in zes groepen die onderzoek deden naar de volgende zaken: groene zones in Den Haag, de Scheveningse haven, de toekomst van de badplaats Kijkduin, twee woonwijken met elkaar vergeleken, voorzieningen en kruispunten. Voor dat onderzoek moest eerst een plan worden gemaakt (hoofd- en deelvragen en welke gegevens nodig waren voor de presentaties later op de dag), daarna gingen de groepen op pad om ter plekke onderzoek te doen.

Na terugkeer werden de onderzoeken vertaald naar presentaties, die klassikaal werden gegeven. Voor de tijd (alles op één dag!) lag het niveau van de presentaties hoog en was het duidelijk dat de leerlingen het ook naar hun zin hadden gehad.

Al met al een bijzonder geslaagde dag die de aardrijkskundedocenten deed verzuchten: waarom hebben we dit niet veel eerder ingevoerd? Tot volgend jaar dus!

Overigens dank aan de dames Toet en Lindemans die de M3-leerlingen zonder aardrijkskunde in het pakket met een biologie-opdracht bezig hebben gehouden.

Aardrijkskunde-docent Schipper wint TAHMO-competitie  01-05-2015

 TAHMO (Trans-African Hydro-Meteorological Observatory) is een weerstationproject van de TU Delft. Meer kennis over het weer in Afrika is nodig voor hogere landbouwopbrengsten en daardoor meer voedselzekerheid. Ook oorzaken van een ziekte als malaria zijn gekoppeld aan neerslag en temperatuur. Omdat data over het weer vanuit Afrika vrijwel niet aanwezig zijn, heeft de TU in Delft een degelijk low-budget weerstation ontwikkeld voor Afrika. De bedoeling is dat er uiteindelijk 20.000 van deze weerstations in Afrika geplaatst worden, zodat regeringen, wetenschappers en boeren in Afrika van de gemeten data hiervan kunnen profiteren.  
De Tahmo heeft aan docenten gevraagd een Engelstalig  lesplan in te zenden gerelateerd aan weer en klimaat. De heer Schipper heeft zijn Solar Cooker- project voor 4 vwo ingezonden en dit lesplan over de Solar Cooker  is als het meest originele en uitgewerkte lesplan bevonden en past hiermee het beste bij de TAHMO. De solar-cooker is een al een aantal  jaren lopend Aardrijkskunde project en heeft nu dus de Tahmo S2S competitie gewonnen.  
Met het winnen van de Tahmo prijs (een volledig TAHMO-weerstation voor de Populier) worden we ook gekoppeld  aan een school in Ghana zodat er een uitwisseling ontstaat tussen leerlingen uit Ghana en de Populier.

Pluk de stad  29-04-2015

Op het dak van de Populier gebeuren mooie dingen. Leerlingen uit de cultuurstroom kweken daar o.l.v. Barro Kesler hun eigen groenten. Twee keer per week gaan een paar leerlingen uit klas 1 cultuur de tuin onderhouden. Ook gaan de leerlingen onder leiding van Tim Oosterhuis  het park en de duinen in om eetbare planten te zoeken en daar op school recepten mee te maken. En daarna natuurlijk proeven! Ze hebben al kruidenboter met daslook, kleefkruid en zevenblad gemaakt en ook brandnetelsoep en pesto.

 

In een zgn. ‘Tasteboekje’ wordt alle informatie over planten en groente beschreven en de planten worden nagetekend en de recepten worden mooi uitgewerkt. (Zie de foto’s)

Dinc Akyol – Free Running  28-04-2015

Dinc Akyol uit klas B1A heeft op zaterdag 11 april meegedaan aan de officiële opening van de haagsche free running vereniging JUMP.

Na de Opening en de speech werd er een spectaculaire Free running Show gegeven door de JUMP en JUMP Next-Gen Crew.

Ook was de Sportwethouder van Den Haag,  Rabin Baldewsingh aanwezig op de opening.

 

Woensdag 15 April had het JUMP Next-Gen Crew voor de eerste keer een Free running demonstratie gegeven.

De demonstratie vond plaats achter de Rooms katholieke basisschool ‘de zuidwester’ in Bouwlust, op een speeltuin waar de opening van het buiten speel seizoen werd gehouden.

Ook Free Running atleet van JUMP Academy worden?

Kijk dan op http://www.jump-academy.com/locatie.html 

 

 

Anne Benard gepromoveerd  21-04-2015

Op dinsdag 21 april promoveerde Anne Benard, oud-leerling van De Populier (VWO, 2003) in de Biomedische Wetenschappen. Ze verdedigde in de prachtige senaatszaal van de Leidse Universiteit haar proefschrift met de titel "Epigenic prognostic biomarkers in colorectal cancer" met verve. De twee aanwezige docenten van de Populier, Marten Hazelaar en Arjan van der Meij waren stralende getuigen!

Love trailer  20-04-2015  
Wintersport 2015  18-04-2015  
LeerKRACHT  07-04-2015

Het onderstaande filmpje is een persoonlijk verhaal over onderwijsverbetering in Nederland met daarin een voortrekkersrol voor De Populier

Love  02-04-2015

Onze nieuwe muziektheaterproductie! Kaarten voor oudleerlingen en docenten zijn via apronk@depopulier.nl te reserveren.

 
Leraren van Nederland  25-03-2015

Dhr. van Splunter is geportretteerd voor de website Leraren van Nederland.

Klik op de link voor foto en bijschrift.

Zonsverduistering op De Populier  20-03-2015

 Op 20 maart 2015 was het na meer dan 15 jaar weer eens mogelijk om een gedeeltelijke zonsverduistering te zien in Nederland. Die kans konden we natuurlijk niet voorbij laten gaan. Alle Scienceleerlingen van de Populier (meer dan 200) verzamelden zich om 10.00 uur in de aula. Daar gaf Meneer Hazelaar een heldere lezing over hoe een zonsverduistering kan ontstaan met een model en animaties. Daarna gingen we vanzelfsprekend naar buiten. Helaas! We hebben de verduistering door een dik wolkendek, niet kunnen waarnemen. Jammer, maar het was een prima bijeenkomst. Klik op de titel voor foto's. 

Update: Op de Resedastraat piepte de verduisterde zon af en toe achter de wolken vandaan. Anouska vd Geest uit V3 fotografeerde op het juiste moment!

Overlijdensbericht  19-03-2015

 

 

Vrijdag 13 maart is tot ons verdriet onze oud-medewerker Aad Heemskerk op 69-jarige leeftijd overleden.

 

Vrijdag j.l. werd de crematieplechtigheid gehouden op Nieuw Eykenduynen. 

 

We wensen zijn vrouw, vrijwilligster bij De Populier en hun dochter, oud-leerlinge, heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies

Makende leerlingen  18-03-2015

In de brochure Maker in het onderwijs. Jong geleerd 2.0 van Kennisnet worden Victor uit V5 en Lotte uit V3 geportretteerd. Victor toont trots zijn houten fiets en vertelt over zijn ambities en Lotte praat over haar zelfgemaakte bel en waarom ze het gaaf vindt in de FABklas. Ook docent Marten Hazelaar wordt geïnterviewd. "De vraag naar creatieve mensen die kunnen denken én maken, wordt steeds groter." Lees de gehele folder met meer aansprekende voorbeelden van Maken en Leren hier.

Korfbal team klas 1-2 door naar Amsterdam!  18-03-2015

Dankzij deze toppers is het weer gelukt! Vorige week wonnen zij het kwalificatietoernooi te Pijnacker en zijn we geplaatst voor de finales in Amsterdam. Geweldig! Op naar meer!

Ouders maken 'Urban Interventions'  17-03-2015

Op woensdagavond 11 maart hadden ook ouders de mogelijkheid om kennis te maken met onze cultuurstroom. Na een korte introductie zijn ze op ontdekkingstocht gegaan om 'Urban Interventions' te maken in de school.

Zie de foto's voor de resultaten. 

Trash Art  10-03-2015

In februari werden de eerstejaars leerlingen cultuurstroom uitgenodigd in het atelier van kunstenares Carolien Andriaansche. Carolien maakt duurzame kunst en geeft recycle workshops. De cultuurstromers kregen de opdracht een groeiend kunstwerk te maken van het aanwezige afvalmateriaal. 

In de lessen op school moesten de leerlingen zelf afvalmateriaal meenemen en hebben zij zich hiermee uitgeleefd om verschillende kunstwerken te maken. Zo zijn er o.a. gebruiksvoorwerpen, kunstobjecten en assemblages gemaakt.
Klik hier voor de foto's.
Prijsvraag Nederlands tijdens Open School  04-03-2015

Tijdens onze open avond op 30 januari jl. heeft Jens la Roi van basisschool De Oase zich een ware leeskampioen getoond! Van de zestien benodigde titels kende hij er maar liefst 15,5 (op één woordje na)! Ook wist hij van de zestien boeken de veertien bijbehorende schrijvers te noemen. Gefeliciteerd met je overwinning! Je prijs heb je inmiddels al in ontvangst mogen nemen. De sectie Nederlands van De Populier wenst je veel leesplezier!

Fotostudio Open School  11-02-2015

Klik hier voor de foto's die gemaakt zijn op de Open School bij onze fotostudio.

Lesmiddag sportstroom  11-02-2015

 

Tijdens de lesmiddag 2015 was het mogelijk om voor de Sportstroom te kiezen. Maar liefst 60 geïnteresseerden kozen voor de Sportstroom en liepen in korte tijd door diverse spel- en turnactiviteiten! Een waar succes weer!

Warme truiendag  04-02-2015

Voor onze derdeklassers in de Resedastraat is dinsdag 27 januari door de leerlingenraad uitgeroepen tot Warme Truiendag. Er was een stroomonderbreking in de wijk aangekondigd en daardoor werd een frisse leeromgeving verwacht. Met de kou viel het wel mee: de verwarmingen hadden wat voorwerk verricht en al snel was er weer stroom in school. Het werd dus nog zweten in de onesies. Maar de leerlingen zagen er wel lekker wollig uit!
De leerlingenraad heeft de spectaculairste outfit gespot bij Kayleigh Korte. Zij wint daarom een winters prijsje. 

Klik hier voor de foto's.

Open School  23-01-2015

 

Fotografe Annemarie van Oorschot maakte een impressie van onze zeer druk bezochte Open School op vrijdag 30 januari.

Klik hier voor de foto's.

Mission Impossible  23-01-2015

Tijdens de lesmiddag voor leerlingen uit groep 8 is er bij de cultuurstroom een stopmotionfilm gemaakt met als thema 'Mission Impossible'.

De muziek onder het filmpje is ook bewerkt door de basisschoolleerlingen. 

Roadtrip  23-01-2015

De leerlingen uit de Basisstroom van klas 1 en 2 hebben donderdag 22 januari deelgenomen aan ‘Roadtrip’. In de aula hebben de leerlingen een lipdub over het thema verkeer opgenomen.

 

Klik hier voor de foto's.

 

Extreme me  23-01-2015

Op 17 december was de aula van De Populier het podium van een bijzondere theateract. Samen met acteurs van theatergroep Drang speelden leerlingen uit H4, H5 en V5 de korte voorstelling Extreme me. In de weken die hieraan vooraf gingen maakte Lucienne van Amelsfoort (regisseuse van Drang) met leerlingen deze 'Populiere pubershow'. Het resultaat was geweldig!

We zijn erg trots op onze leerlingen.

Bij de uitvoering was ook wethouder Ingrid van Engelshoven aanwezig. Met deze act is het startsein gegeven voor een theaterproject over agressie en internetpesten dat volgend schooljaar op verschillende Haagse scholen gaat draaien.

 
Foto's gemaakt door Maarten Fleskens
London  18-01-2015

Afgelopen december zijn leerlingen van mavo 4 op talenreis geweest naar London.

Klik hier voor de foto's!

Artikel FABklas  16-01-2015

De FAB-klas van De Populier waarin leerlingen de kans krijgen om te maken wat ze willen met de modernste gereedschappen als 3D-printers, een lasercutter, moderne microprocessoren en nog veel meer, staat enorm in de belangstelling. Tijdens elke FAB-klas hebben we wel bezoek. Een journalist van het Onderwijsblad, een goed gelezen blad voor leraren, maakte een impressie van zo'n bezoek. "Knutselen voor gevorderden." Lees het stuk hier (pdf).

Science-ringen  13-01-2015

De leerlingen in de tweede klas van de Sciencestroom hebben o.l.v. mw. van der Zon weer prachtige zilveren ringen gemaakt! De creativiteit spat ervan af. En het mooiste? De leerlingen mogen ze houden! Klik hier voor de foto's van de ringen.

Wonderkamers  10-01-2015

In december hebben alle leerlingen van mavo 3 een bezoek gebracht aan ' De Wonderkamers'  in het Haags Gemeente museum. Met behulp van een tablet maakten de leerlingen een rondleiding door de verschillende ruimtes die elk een eigen thema hadden. Op deze wijze maakten de leerlingen al spelenderwijs kennis met verschillende vormen van beeldende kunst, konden ze punten verdienen door opdrachten te maken en tot mochten ze slot digitaal een eigen tentoonstelling inrichten.

Klik hier voor de foto's!

 

Graffitiproject  07-01-2015

Leerlingen van V5 hebben voor het vak CKV een mooie muurschildering gemaakt in de fietsenstalling van de lokatie van De Populier aan de Resedastraat. Dit alles gebeurde onder leiding van een echte graffiti-artiest. 

Klik hier voor de foto's!

Doodle tekeningen  06-01-2015

De leerlingen van klas 1 en Mh 2 hebben bij beeldende vorming 'Doodle' tekeningen gemaakt met als thema winter. sneeuw en ijs. 

Doodle tekeningen zijn tekeningen zonder duidelijk doel die uit de vrije hand worden gemaakt. Deze tekeningen beginnen heel klein en worden steeds groter door steeds meer lijnen, vormen en structuren toe te voegen. Het leuke is dat je vooraf niet een duidelijk beeld hebt wat het gaat worden en het eindresultaat dus een verrassing is.

Klik hier voor de foto's.

Kerstkoor 2014  17-12-2014

Wat was het weer prachtig! Il est né, le divin Enfant en Jingle Bells meerstemmig door de hal van onze mooie Populier. Wat een schitterend begin van de kersttijd! Klik door voor meer foto's.

Kijkje in de keuken  12-12-2014

Op 2 december bezochten leerlingen uit groep 8 De Populier. Zij volgden lesjes sport, cultuur en science. Daarnaast kwamen ook vakken als Nederlands, Engels, Latijn, aardrijkskunde, biologie en geschiedenis aan bod. Wij vonden het een heel geslaagde middag.

Voor meer foto’s…. klik hier

Kunstexplosie  28-11-2014

Op woensdag 26 en donderdag 27 november namen de leerlingen van havo 4 en vwo 4 deel aan een kunstexplosie in het Koorenhuis. Daar volgden zij verschillende workshops in het kader van een kennismaking met kunst en cultuur.

Het waren 2 leuke middagen met enthousiaste leerlingen.

 

Klik hier voor een impressie van afgelopen donderdag.

The future of fashion is now!  06-11-2014

Op dinsdag 28 oktober bezochten we met leerlingen en docenten van Cultuurstroom klas 2

de bijzonder mooie tentoonstelling "The future of fashion is now!" in Rotterdam.
Omdat we in de lessen zelf draagbare objecten ontwerpen en maken, bood de tentoonstelling veel
nieuwe inspiratie. We sloten de middag af met een snelle ontwerpopdracht.
Zie hier de foto's.
Beeld en Poëzie  06-11-2014

Klas 1 van onze cultuurstroom heeft in de afgelopen weken gewerkt aan Beeld en Poëzie. De leerlingen schreven eerst zelf een gedicht en creëerden vervolgens een passend beeld daarbij op papier. Klik hier voor enige voorbeelden van de mooiste exemplaren.

Open FABklas  04-11-2014

Vier keer per jaar is er voor alle leerlingen van de Populier een OPEN FABklas. Dit jaar is dat op 7 november, 16 januari, 27 maart en 26 juni. Het is telkens op de vrijdag, van 14u tot 18u, in een toetsweek.

 

Wanneer je wilt komen, moet je even rekening houden met een aantal zaken. Het eerste is dat je voor je eigen materiaal moet zorgen. Je kunt GEEN hout, perspex, weerstandjes of andere zaken pakken. Je mag WEL van alle apparatuur gebruik maken. Er is een aantal docenten aanwezig, die je best willen helpen, maar je krijgt geen les. Je moet zelf aan de slag! Veel leerlingen hebben ervaring met dingen maken, die willen je vaak ook helpen.

 

Wanneer je mee wil doen, vul dan het formulier in, dat je hier kunt vinden.

 

Wil je wel komen maar heb je nog geen idee? Kijk dan bijvoorbeeld eens op deze  website! Het staat vol met allerlei  leuke dingen om te maken!

Interview met Hardwell  22-10-2014

Afgelopen week werd Lavanya Raghoenandan gefilmd door het Zapp journaal. Daarnaast mocht ze ook nog een interview houden met de nr 1 dj van de wereld Hardwell.

 

Klik hier voor de foto's.

FABreis2014  18-10-2014

De laatste! Bezoek aan de beroemdste Makerschool van de wereld: High Tech High.  Klik hier.

 

Van vrijdag 24 t/m vrijdag 31 oktober zijn wij, Per-Ivar Kloen, Marten Hazelaar en Arjan van der Meij in Californië, USA voor een studiereis. De Populier pionieert op het gebied van Maker Education, kortweg leren door maken, en we zijn in staat gesteld om onze kennis over deze nieuwe manier van onderwijs verder te onderzoeken in het land waar dit is begonnen.

Op onze site, plakkenenknippen.nl, kunt u onze avonturen volgen via een blog. Via de hashtag #fabreis2014 kunt u ons "live" volgen via twitter.

Bezoek KNMI  15-10-2014

Vrijdag 3 oktober zijn Deveney Brok G2A, Marissa Blanker G2A, Happy Fasol G2A, Annique van der Maaten  V3B, Luca Suurmond  V3B,  Frank Willemse V4A, Jim Johannis V4A en Farhan Afendi V5A samen met de heer Schipper naar het KNMI in De Bilt geweest voor het vak aardrijkskunde.

 

Klik hier voor de foto's en het verslag van dit bezoek.

Muizenvalautorace 2014  10-10-2014

Voor de dertiende keer trokken de natuurkunde eindexamenleerlingen uit M4, H5 en V6 van mw. Bronsteijn en dhr. van der Meij ten strijde om de felbegeerde kampioen Muizenvalautorace 2014 te worden. Na een dag bouwen bleek er een duo overduidelijk te hebben gewonnen: Huub en Bas uit HAVO 5. De aula door en tegen de kluisjes met de energie opgeslagen in een opengeklapte muizenval! Het was een geweldige dag.

 

Klik snel door voor de foto's.

Lille H3B en M3  09-10-2014

Op 3 oktober gingen M3(FA) en H3B naar Lille.

Klik hier voor een impressie

Bezoek stadhuis  09-10-2014

Op maandag 6 oktober zijn de BAP-klassen op bezoek geweest in het stadhuis.

Klik hier voor de foto's en het verslag van deze dag. 

FABklas  06-10-2014

Heb jij altijd al iets in 3D willen ontwerpen en daarna met de 3D-printer willen uitprinten? Wil je zelf iets maken? Wil je een robot programmeren zodat hij precies doet wat jij wil? Dan kan dat tijdens de FABklas. Verzin het! Maak het!

 
Inschrijven? Meer informatie? Klik op de titel!
Lille  02-10-2014
Op 26 september gingen H3A, V3A en V3B naar Lille.
 
Klik hier voor het reisverslag en de foto's!
Lorenzo van Kleef (V2A) in Nederland Onder 14  01-10-2014

Lorenzo van Kleef heeft deze zomer de overstap gemaakt van VELO naar de Jeugdopleiding van ADO Den Haag. Lorenzo komt daar uit voor het Onder 14 team. Hij behoort tot de groep van 5 spelers van ADO Den Haag die door de KNVB zijn uitgenodigd voor het spelen van selectiewedstrijden voor het Nederlands elftal in deze leeftijdscategorie.

Klik hier voor het bericht op de website van ADO Den Haag.

We wensen Lorenzo veel succes !

Humanity House  25-09-2014

Op woensdag 10 september bezochten de leerlingen uit mavo-4 het Fair Fashion Lab van het Humanity House aan de Prinsengracht.

 

Bekijk hier de foto's gemaakt door de rotterdamse fotograaf Fred Ernst

 

 

 

 

Brugklaskamp  24-09-2014

 Alle brugklasleerlingen zijn veilig aangekomen op het kamp.

 

Lipdup Cultuurstroom  22-09-2014

Maak kennis met de nieuwe cultuurleerlingen!

Introductie H4 en V4: Lipdub  19-09-2014

Op 3 september 2014 maakten leerlingen van havo en vwo 4 van het Christelijk College De Populier een lipdub door de school.

Introductiedagen brugklas  18-09-2014

Ook dit jaar waren de introductiedagen voor de brugklas een groot succes. Wij wensen alle nieuwe brugklas leerlingen een fijn en succesvol jaar toe.

Klik hier voor de foto's.

Impressie talenreis Parijs  26-08-2014

Het is al weer even terug maar alsnog deze sfeerimpressie voor iedereen die is meegeweest en diegenen die volgend jaar mee zullen gaan.

Colofon
Populierstraat 109 - 2565 MK Den Haag - t 070 364 88 08 - f 070 363 23 12 - info@depopulier.nl
Colofon - Disclaimer