Roosterwijzigingen
Jaarplanner
Inloggen Webmail
Magister Webportal Leerlingen
Magister Webportal Ouders
Magister Webportal Docenten
Het weer Het weer!
Volg De Populier op Twitter
Archief
Titel Datum  
Swagometer onthuld  08-07-2016

Op dinsdag 5 juli is de Swagometer onthuld!

Klik hier voor het artikel in het AD.

Eindvoorstelling cultuur klas 3  06-07-2016

Heb je de eindvoorstelling van de cultuurstroom gemist???

Ai, bekijk hier de foto's voor een impressie van de geweldige avond.

Talenreis London  23-06-2016

Het is al weer een paar weken terug maar bekijk het filmpje voor een mooie impressie van deze talenreis naar London.

Gemaakt door Fuego en Victor uit H4 voor het vak CKV.

Scheikundige-kunst  17-06-2016

Scheikunde heeft, aan het begin van de 3e klas, het imago wat saai te zijn.

Op De Populier Locatie Resedastraat veranderd deze mening altijd snel!

Klik hier om verder te lezen. 

Kampioen!  12-06-2016

Vrijdag 10 juni jl. is het Populier meisjes schoolteam Nederlands Kampioen geworden bij het landelijke scholentoernooi Olympic Moves.

In de poulewedstrijden werd het Assink Lyceum uit Haaksbergen en het Gymnasium Bernnrode uit Heeswijk verslagen (resp. 16-0 en 7-1).

In de finale die in de voorlaatste inning nog bloedstollend spannend was, moest het Newmancollege met 14-4 het onderspit delven.

Hoofdverantwoordelijk voor deze geweldige prestatie zijn: Cloë, Jill, Nour, Dyonne, Annique, Nadja, Nienke, Yvette, Christy en Isabel.

Graffiti Resedastraat  12-06-2016

Op vrijdag 10 juni hebben Danielle, Pim, Can en Boran uit M3A samen met dhr. Reis een graffitischildering gemaakt in de locatie aan de Resedastraat. Het was een te gekke middag met een mooi resultaat.

TEDxtalk Victor (V6)  09-06-2016

 

Op 15 april 2016 stond onze V6 leerling Victor Hupe voor een duizendkoppig publiek om een pleidooi te houden voor veel meer Maken op scholen. Geheel in het Engels boeide hij het publiek de volle negen minuten met zijn TEDx-talk. Klik hierboven om het zelf ook te zien!

Puinduinloop Basisstroom  09-06-2016

De leerlingen uit de basisstroom hebben kennisgemaakt met de Haagse Puinduinen. 

Klik hier voor meer info en foto's.

Sportdag klas 1  06-06-2016

Klik hier voor de foto's van de winnaars van de sportdag.

Sportdag klas 2  06-06-2016

Klik hier voor alle foto's van de winnaars van atletiek en hockey.

Mirte Huisman (A3A) Nederlands Kampioen op sprong  03-06-2016

Zondag 29 mei Als laatste was onze juniore Mirte aan de beurt om haar kunsten te vertonen op sprong. Een tsukahara gehurkt en gehoekt.
Ze was al als 2e aan de beurt, dus we moesten lang wachten voor alle andere meiden geweest waren. Telkens bleef Mirte maar 1e staan, we durfden nog niet heel blij te zijn, tot het laatste cijfer bekend werd en dus echt bleek dat Mirte Nederlands Kampioen op sprong is! 

2e prijs Kangoeroewedstrijd  03-06-2016

Op donderdag 2 juni kreeg Floris uit VWO 4 de 2e prijs van de landelijke Kangoeroewedstrijd uitgereikt.

Dit is een wiskundewedstrijd waar scholieren uit het hele land aan meedoen. 

Gefeliciteerd!

Excursie Duits  01-06-2016

 Münster Tretbootfahren auf dem Aasee

Aardrijkskundedag  26-05-2016

 

Op maandag 23 mei werd voor alle derdeklassers de Aardrijkskunde-dag georganiseerd in en om de Resedastraat. Helaas waren de weergoden ons in de ochtend wat minder gunstig gezind, want één van de doelen was om de leerlingen buiten een onderzoekje te laten doen. Maar de leerlingen lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan.

Klik hier om verder te lezen.

Stage mavo 3  26-05-2016

Mavo 3 is op stage deze week. Onze leerlingen maken deze week kennis met diverse beroepen.

Klik hier voor de foto's
 

14e Bètakamp  24-05-2016

Sinds 2003 gaan de bètaleerlingen van 5 VWO op bètakamp. Dingen die in het klaslokaal niet kunnen, gevaarlijke zaken, knutselen, en vooral veel plezier hebben. U vindt hier de foto's van onze bezigheden.

Een filmpje met vertraagde beelden van dag 2. Spektakel!En de foto's van dag 3! Hele bijzondere!

3DTripping  24-05-2016

Op vrijdag 20 mei hebben de bovenbouw leerlingen en BAPR3 leerlingen ervaren hoe het is om onder invloed achter het stuur te zitten.

Klik hier voor de foto's

Conferentie Denemarken  28-04-2016

De docenten Kloen en Van der Meij bezochten op donderdag 28 april de conferentie FabLab@school in Silkeborg, Denemarken. Zij waren daar op uitnodiging van de organisatie om een keynotespeech te houden over Maken op de Populier. Voorafgaand aan deze conferentie bezochten ze drie scholen, een Fablab en een universiteit. Het was een inspirerende reis. Voor een uitgebreid verslag zie hun blog.

Bezoek Rodaan al Galidi  26-04-2016

Op donderdag 21 april bezocht schrijver en dichter Rodaan al Galidi De Populier. Zijn boek Hoe ik talent voor het leven kreeg was het boek van de maand januari. Rodaan vluchtte in 1998 uit Irak en heeft negen jaar in Nederlandse asielzoekerscentra doorgebracht.

Met de leerlingen uit havo 4 sprak Rodaan over zijn werk, maar ook over zijn vlucht naar Nederland en zijn tijd in het AZC. Leerlingen werden uitgenodigd om naar voren te komen en zijn gedichten voor te lezen. Rodaan wist zo te boeien dat de volle aula van De Populier anderhalf uur lang ademloos naar hem luisterde. ‘De leerlingen waren geweldig! Ik vergat dat ze leerlingen zijn,’ aldus Rodaan.  

Klik hier voor meer foto's.

Mevrouw Ammeraal, mevrouw Nelisse en mevrouw Hegge

Kwalificatie Olympic Moves  22-04-2016

Afgelopen dinsdag heeft het damesschoolteam softbal zich gekwalificeerd voor de eindronde van Olympic Moves. Een knappe prestatie!

Makende leerlingen  14-04-2016

De producten gemaakt door de leerlingen van H5 en V6 bij het vak NLT waren weer geweldig! In het kader van de Meesterproef maken de leerlingen iets dat ze graag willen maken; er moet echter wel een uitdaging in zitten. Klik hier voor een volledig overzicht van alle projecten. Hier voor  het  goed geschreven blog van Jonne over haarlongboard, een Instructable (in het Engels) van Severiano en Jort (>15000 views)  en ook een Instructable van Anda en Alicia!

Leerling doet TEDx-talk  25-03-2016

Op vrijdag 15 april hield onze V6 leerling Victor meer dan 1000 toeschouwers aan hun stoel gekluisterd bij zijn TEDxtalk in Delft. Hij sprak over zijn ervaringen met Maken in de FABklas op school. Hij hield een pleidooi om 20% van de schooltijd daaraan te besteden. Helemaal in het Engels en met meer dan een groot applaus. Dhr. Putmans, Kloen en Van der Meij zaten trots in het publiek. Klik op de titel voor de tekst van zijn talk.

Podium  23-03-2016

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Brussel startte Podium Populier dinsdagavond met een kaars en een indrukwekkend liedje van Christine. En ook daarna was het genieten van de vele getalenteerde leerlingen van onze school! Woensdagavond is er nog een voorstelling.

 

 
 
Winnaar raadtafel  19-02-2016

Tijdens de open dag van De Populier kwamen honderden kinderen langs in lokaal 006. Daar konden zij bij het vak Nederlands meedoen aan het raden van tien boektitels. Als bij een lopend buffet liepen zij langs om zich te buigen over de juiste oplossingen. Uit de goede inzendingen die binnenstroomden, kwam het winnende blad tevoorschijn. Dit bleek van Thijs Grossat uit groep 7 van de Leyenburgschool te zijn. 

Vrijdagmiddag 19 februari heeft hij zijn beloning ontvangen. Namens de sectie Nederlands werd hij op zijn school in de klas vereerd met een bezoek. Daar  kreeg hij, tot zijn grote verrassing,  van de heer M. Koot een boekenbon overhandigd. Wij wensen Thijs heel veel leesplezier met het boek dat hij daarvoor zal kopen. 

Valentijnwedstrijd  15-02-2016

De Valentijns gedichtenwedstrijd heeft veel mooie inzendingen opgeleverd. Wat een hoop creativiteit en wat een hoop liefde!

De winnaars zijn:
Josefien Emmanuel-Desir B2f
Jonne Mila,V6
Fotostudio openschool  09-02-2016
Klik hier voor de foto's van de fotostudio die tijdens de openschool zijn gemaakt.
Met dank aan Liza en Jonah uit Havo 5!
RAB's festival  09-02-2016

Chloé Thomson (H4C) ontving op zondag 7 februari uit handen van Imanuelle Grives (Alleen maar nette mensen, Celblok H en Vechtershart) de prijs voor Beste Actrice op het RAB'S festival in theater Merlijn. Ook al was Chloé slechts enkele minuten op het toneel, de jury had meteen in de gaten dat zij een actrice is die sterk in haar schoenen staat: zij speelde haar rol oprecht en met gevoel. De jury had graag meer van haar gezien. Wil jij dat ook? Kom dan vooral naar de musical Mamma Mia. Op 20, 21 en 22 april te zien in onze eigen aula!

Openschool scheikundewedstrijd  09-02-2016

Het hele scheikundeteam feliciteert de elfjarige Koen Nijlaan van harte. Hij is de winnaar van de scheikundewedstrijd. Stuur even een mailtje aan igonzalezmejia@depopulier.nl. Je kunt dan een afspraak maken om je prijs in ontvangst te komen nemen.

Stopmotion  29-01-2016

Leerlingen van verschillende basisscholen hebben met de cultuurstroom kennisgemaakt door een stopmotionfilmpje te maken. Bekijk hieronder hun resultaten.

Maakbord Science  26-01-2016

Leerlingen die Science kiezen op De Populier zijn elke week aan het Maken. Soms met gebruik van de hamer en de zaag maar ook steeds meer met de 3D-printer, de lasersnijder en andere moderne maakapparatuur. De Sciencesectie heeft een bord gemaakt waarop heel veel van deze technieken te zien zijn: de letters van de slogan "MAAK HET MEE OP DE POPULIER!" zijn allemaal op een andere manier gemaakt. Met lichtjes en beweging. Een heel bijzonder ding dat je het beste live kunt komen bekijken. Klik hier voor een uitgebreid blog over het bord en de technieken.

Robots: Mario style!  20-01-2016

"Binnen de lijntjes blijven en met de satéprikker op de voorkant van je robot de ballon op de achterkant van een andere robot proberen lek te prikken!" Dat was de opdracht bij de NLT module programmeren. Een spectaculaire afsluiting! Klik voor foto's en een filmpje!

Know me  18-01-2016

De havo/vwo brugklasleerlingen hebben bij het vak beeldende vorming beeldend nagedacht over 'anders' zijn en hebben dit ook verbeeld. Bekijk het filmpje hieronder voor een aantal resultaten,

Kerstvolleybaltoernooi  11-01-2016
Het kerstvolleybaltoernooi 2015 is wederom een succes geweest.
Klik hier voor de foto's!
Sportdag M3  04-01-2016
Klik hier voor de foto's van de sportdag van M3 op 11 december.
Laurens Welles gepromoveerd!  26-12-2015

Op dinsdag 22 december 2015 vond de promotie van onze oud-leerling Laurens Welles plaats. Laurens promoveerde op een onderzoek naar waterzuivering. De titel van het proefschrift: "Enhanced Biological Phosphorus Removal." Laurens hield eerst een lekenpraatje en verdedigde daarna zijn proefschrift met verve. Zijn hooggeleerde opponenten kwamen o.a uit Hong Kong, Kaapstad en Aalborg. Twee apetrotse docenten, Marten Hazelaar en Arjan van der Meij waren hier getuige van. Laurens vertelde dat de verhalen van Marten hem inspireerden om deze studie en nu dus deze promotie aan te gaan. Klik op de titel voor foto's. Klik hier om het proefschrift te downloaden.

Met Frans kom je verder  08-12-2015

Onze nationale held en dames van internationaal allure: met Frans kom je verder .... en maak je nog eens wat mee! Complimenten voor de winnende filmpjes van de derde klassen!

Klik hier voor de filmpjes.

Sinterklaas  07-12-2015

Op vrijdag 4 december kwam Sinterklaas op bezoek tijdens de lessen.

Klik hier voor de foto's!

Kunstexplosie  04-12-2015

Op donderdag 26 november en vrijdag 27 november hebben de leerlingen van H4 en V4 deelgenomen aan een kunstexplosie in het Koorenhuis. Dit was in het kader van het vak CKV. Zij konden kiezen uit verschillende workshops waaronder breakdance, improvistatie theater, dejmbé en airbrush. In twee workshoprondes maakten zij kennis met verschillende vormen van kunst en cultuur.

 

Klik hier voor de foto´s!

 

Urban interventions  04-12-2015

De cultuurstroomleerlingen uit de eerste klas hebben zich bezig gehouden met urban interventions in en rond de school. Door op creatieve wijze op bestaande situaties te reageren onstaan hele grappige en verrassende kunstwerkjes.  

Klik hier voor de foto´s!

Aanstormend DJ-talent!  04-12-2015
We zijn ontzettend trots op Lavanya Raghoenandan. Zij staat als aanstormend DJ-talent in het AD.
 
Klik hier voor het volledige interview.
Trefbaltoernooi klassen 1 en 2  23-11-2015

Maandag 16 november streden 7 zelf geformeerde teams van leerlingen uit klas 1 en 2 in de Morsestraat om de sportieve eer tijdens het trefbaltoernooi. De onderlinge sfeer was prima en er werd fanatiek gespeeld. Dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren was duidelijk en tot de laatste wedstrijdrondes konden 3 van de 7 teams nog aanspraak maken op de eerste plaats. Het was een erg geslaagde middag! Bekijk de foto's!Gezonde schoolkantine  23-11-2015

De Schoolkantine Brigade heeft het assortiment van onze kantine beoordeeld. Gebleken is dat wij 81 % basisproducten hebben. Bij minimaal 75 % basisproducten verdien je de Schoolkantine Schaal. Deze hebben wij dus mogen ontvangen van het voedingscentrum. Daarmee zijn wij koploper van het programma De Gezonde Schoolkantine en daar zijn wij best trots op. De schaal heeft een mooie plaats gekregen op de uitgiftebalie in de kantine.

Speeddaten met oud-leerlingen  19-11-2015

Dinsdag 17 november druppelden ze vanaf een uur of zes ’s avonds binnen: de oud-leerlingen van De Populier die zich op hadden gegeven om met onze huidige lichting examenkandidaten te speeddaten.

Klik hier om verder te lezen.

Beter Bètafestival 2015  16-11-2015

Op woensdag 11 november vond het vijfde Beter Bèta Festival plaats. Robots, uilenballen, planeten, rokende experimenten! Het was een groot feest! Klik op de titel voor foto's!

Inschrijving wintersportreis 3e klassen  09-11-2015

Inschrijving wintersportreis 3e klassen op vrijdag 27 november:

 

Voor iedereen die nog een extra indruk wil krijgen kan je hieronder een filmpje bekijken van de afgelopen wintersportreis.
Bezoek stadhuis  06-11-2015

De BAPR-leerlingen uit klas 1 en 2 hebben in de raadszaal van Den Haag op het Spui een vergadering uitgevoerd als raadsleden met toneelspelers die de burgemeester en wethouders speelden.

Klik hier om verder te lezen en de foto's te bekijken.

Muizenvalautorace 2015  08-10-2015

Voor de dertiende keer op rij vond op donderdag 8 oktober 2015 de Muizenvalautorace plaats. De natuurkunde eindexamenleerlingen van de Populier maakten in een ochtend allemaal een autootje dat rijdt op de energie van een opengeklapte muizenval. "s Middags was er de wedstrijd in de aula. De mooiste auto was die van Victor en Arjan (uit V6), het beste ontwerp was de auto van Hugo en Thomas (M4) maar de auto van Evi en Romy (H5, Romy was ook nog jarig) reed, na een bloedstollende finale, uiteindelijk het verst tijdens de wedstrijd. Zij kregen uit handen van de vorige winnaar, Huub, de bekers om te houden, de bioscoopbonnen en de wisselbeker. Van harte! Klik op de titel voor veel foto's!

50 Denen op bezoek  03-10-2015

 Op vrijdag 2 oktober zijn er vijftig docenten en schoolleiders op bezoek geweest op De Populier. Ze wilden zich op de hoogte stellen van het innovatieve Makersonderwijs op De Populier. Dhr. van der Meij gaf een presentatie, de gasten werden door de docenten en leerlingen van VWO 6 rondgeleid in onze Maker Space en deden ook een "Scandinavian style Workshop". Na een lunch vertrokken de Denen naar huis. Klik door voor een impressie van de resultaten van de Makersworkshop. 

Brugklaskamp  30-09-2015

Van woensdag 23 september tot vrijdag 25 september zijn alle brugklassen met elkaar op kamp geweest in het Brabantse Sint- Michielsgestel.

Er werden tal van activiteiten gedaan met elkaar en ook vooral weinig geslapen.

Gelukkig werd het weer steeds beter en hebben we ook lekker buiten kunnen spelen.

Klik hier voor een kleine foto impressie.

 

Voor meer foto's kun je bij dhr. Schipper terecht.

 

 

Inschrijven FABklas  09-09-2015

Word je blij van een stapel karton en een scherp mes? Wil je zelf iets maken? Wil je een robot programmeren zodat hij precies doet wat jij wil? Dan kan dat tijdens de FABklas. Verzin het! Maak het! Klik snel door voor meer informatie!

Lipdub  04-09-2015

Op 3 september 2015 maakte de eerste klas van de cultuurstroom op het Christelijk College De Populier een lipdub.

Europees Kampioen Softball  27-08-2015

Dyonne Boer uit klas M3C is met haar team op 18 juli Europees Kampioen Junior League Softball geworden in Italië. Na een bloedstollende finale tegen Tsjechië hebben de meiden van het regioteam Den Haag/Rotterdam - South West Thunders -  een ticket naar Amerika veilig gesteld. Van 2 t/m 8 augustus hebben ze Europa & Afrika mogen vertegenwoordigen tijdens de World Series Junior Softball in Kirkland, nabij Seattle, Amerika. Op wereldniveau hebben ze een knappe 6e plaats behaald. Een ervaring om in te lijsten!

Colofon
Populierstraat 109 - 2565 MK Den Haag - t 070 364 88 08 - f 070 363 23 12 - info@depopulier.nl
Colofon - Disclaimer