Roosterwijzigingen
Jaarplanner
Inloggen Webmail
Magister Webportal Leerlingen
Magister Webportal Ouders
Magister Webportal Docenten
Het weer Het weer!
Volg De Populier op Twitter
Archief
Titel Datum  
Back to the future  23-06-2017

De leerlingen van de cultuurstroom presenteren hun unieke en prachtig gemaakte draagbare objecten! Het thema was "Back to the future".

Klik hier voor de foto's.

Romereis  22-06-2017

In mei gingen de gymnasiasten naar Rome. Het was een geweldige reis om nooit te vergeten.

Lees hun artikelen en bekijk de vlogs, blogs en foto's op https://romereis2017.wordpress.com/
sportdagen  22-06-2017

Begin juni vonden de sportdagen plaats van klas 3 mavo. klas 4 havo en klas 5 vwo.

Klik hier voor de verslagen en foto's

Sportdagen 2e klas  13-06-2017

 Donderdag 1 en vrijdag 2 juni was het de beurt aan de tweede klassen om zich op sportief vlak te meten met elkaar. Het waren twee intensieve (en warme) dagen waarin iedereen zijn of haar beste beentje voorgezet heeft. Er werd gestreden voor de winst bij tafeltennis, trefbal, basketbal en floorball (indoorhockey). Op donderdag waren de teams uit de klassen B2A, B2B, B2C en B2E behoorlijk aan elkaar gewaagd. De winnende teams mochten hun medailles in ontvangst nemen. Klas B2E werd uiteindelijk de klaswinnaar. Op vrijdag werden veel wedstrijdjes met minimaal verschil beslist, maar de klassen B2G en A2A staken er toch wel wat bovenuit met uiteindelijk A2A bovenaan het klassenklassement.  

 

Klik hier voor de foto's

Sportdagen brugklas  13-06-2017

Met het einde van het schooljaar in zicht werd het tijd dat de brugklassen de sportieve strijd met elkaar aangingen. Op maandag 29 mei was het de beurt aan de klassen B1A, B1B, B1C en B1E om in verschillende teams tegen elkaar te spelen bij tafeltennis, trefbal, basketbal en floorball (indoorhockey). Dinsdag 30 mei werkten de overige brugklassen B1F, B1G, B1H, A1A en V1A zich in onze zalen in het zweet om de eer. Alle winnende teams staan op hun best op de foto. De overtuigende klaswinnaars waren op maandag B1C en op dinsdag B1F.

 

Klik hier voor de foto's

Berlijn: verdriet en plezier!  09-06-2017

 Klik hier voor de foto's

Solar cooking  30-05-2017

Elk jaar in juni gaan we met VWO4 voor aardrijkunde aan de slag met solar cookers (koken op zonne-energie). De leerlingen hebben een solar cooker gebouwd en deze worden getest in de praktijk. Hier een fotoverslag van 29 mei 2017

Bryan van den Outenaar geplaatst voor finales NK turnen  23-05-2017
Tussen de examens door heeft Bryan zich afgelopen weekend weten te plaatsen voor 4 toestel finales op het NK turnen op 10 en 11 juni 2017 in Waalwijk. 
Met een dijk van een oefening op vloer waar hij het hoogste cijfer van de 3 kwalificatie wedstrijden heeft gehaald, heeft hij zich ook nog weten te plaatsen voor de onderdelen rekstok, ringen en sprong. 
Stage M3  18-05-2017

De leerlingen uit mavo 3 zijn deze week bezig met een onderdeel van hun LOB traject. Zij lopen stage van 16 t/m 19 mei bij diverse bedrijven in Den Haag om te kijken of dit past bij de vervolgopleiding die ze volgend jaar gaan kiezen.

Klik hier voor de foto's

Classic Tour in de Koninklijke Schouwburg  21-03-2017

Op dinsdag 14 maart bezochten de gymnasiasten uit V1A de Classic Tour in de Koninklijke Schouwburg.

Klik hier voor meer.

Toptalent gaat dineren in de Ridderzaal  16-03-2017

 

Sjouk Habiboellah uit mavo 4 is deelnemer aan het Top Talenten Gala. Dit gala is georganiseerd door het ministerie van Onderwijs en geeft scholieren in de bovenbouw de kans om hun talent te laten zien. De beste inzendingen zijn beloond met een workshop van een bekende Nederlander en een galadiner in de Ridderzaal. In totaal zijn er dertien masterclasses, onderverdeeld in verschillende talenten. Per masterclass worden slechts vijftien leerlingen uitgenodigd. En Sjouk is hier dus één van!! Sjouk doet mee met piano en zang. Zij heeft een motivatiebrief geschreven en haar pianodocent heeft een filmpje gemaakt van haar pianospel. Op 8 april krijgt zij in het Museon een workshop van Ali B. Na de masterclass zal zij over de rode loper naar de Ridderzaal gaan voor een feestelijk galadiner. Gefeliciteerd Sjouk!! Wij wensen je heel veel plezier!!

uitslag Valentijnsgedichtenwedstrijd  13-02-2017

De uitslag van de Valentijnsgedichtenwedstrijd is bekend: Suzie de W. uit A1A en Jhendrick C. uit H5C zijn beiden als winnaars uit de bus gekomen. Van harte gefeliciteerd met jullie bioscoopbon voor twee! De winnende gedichten zijn te lezen in lokaal 002.

Jeugdjournaal Segbroek  13-02-2017

De 2e klas mavo/havo BAPR groep heeft in samenwerking met 'Bureau Samen' een aantal korte filmpjes gemaakt voor het 'Kinderjournaal Segbroek'.

 

Klik hier voor de andere filmpjes.

Edukans  02-02-2017

Malawi the warm hart of Africa

Wat een onbeschrijfelijk mooie reis mocht ik maken! Zoveel dingen heb ik mogen beleven en die wil ik graag delen. Zoals jullie weten ben ik met Edukans naar Malawi geweest en ik heb een verslag geschreven als voorproef voor mijn presentatie die komen gaat. 
 
Klik hier voor het verslag en wat foto's.
 
Grote Ken-Je-Klassiekenquiz  02-02-2017

Op zondag 29 januari heeft de Populier meegedaan aan de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. En we werden derde!!

Klik hier voor het verslag en de foto's

 

 

Docent Stanford Fellow  26-01-2017

Sinds korte tijd is onze docent Per-Ivar Kloen Fablearn Fellow van Stanford University in de USA. Twintig fellows van over de hele wereld zetten zich als boegbeelden in om meer leerlingen aan het Maken te krijgen. In dit interview uit het tijdschrift Vives spreekt Per-Ivar over de rol van Maken in het onderwijs. "Maken krijgt bij ons op school steeds vaker een plek binnen reguliere vakken."

Klik hier voor het volledige interview (pdf).

Kerstvolleybal  13-01-2017

 23 december jl. heeft de 19de editie van het kerstvolleybal plaatsgevonden. De 10 teams bestaande uit leerlingen, oud-leerlingen en docenten streden om de door sommigen fel begeerde wisseltrofee. Het was wederom een succes waar sportiviteit en elkaar-weer-ontmoeten centraal stond. Opmerkelijk was dat de FLYING DRAGONS na een jaar afwezigheid er weer bij waren. In de finale waren was het DOCENTENTEAM te sterk voor de kampioen van vorig jaar: FLYING KANGAROOS. Dit toernooi was niet zo soepel verlopen zonder fluitende medewerking van Bruce Siemens, waarvoor DANK!!!

Klik hier voor meer foto's

Sportdag M3  15-12-2016

Afgelopen vrijdag vond de sportdag voor mavo 3 plaats. 

Klik hier voor meer!

Populier Vlog  13-12-2016

Twee maanden geleden werden de leerlingen uit de brugklas opgeroepen om een vlog te maken over een schooldag op De Populier. 

Uiteindelijk mochten 4 leerlingen een vlog maken: Sam van Sprundel uit B1B, Nick Sterke uit B1H, Renee Bueno de Mesquita en Nikky van Denzen  uit V1A en Liv Botter uit B1A.

De leerlingen uit de klankbordgroep, de mentoren van de brugklas en de schoolleiding hebben de vlogs bekeken en LIV Botter is daarbij als winnares uit de bus gekomen.

Liv heeft gisteren haar prijs in ontvangst mogen nemen: een bioscoopbon, Jellybeans, een You Tube boek en het magazine Feed.

Tafeltennis toernooi  09-12-2016

Tafeltennis toernooi wederom gewonnen door dhr. Buschens!

Ook dit jaar was het mogelijk om je in te schrijven voor het tafeltennistoernooi. In totaal streden er 12 deelnemers voor de fameuze cup met de kleine oren. Uiteindelijk bleef Alec Tichelaar(b2e) over om het in de finale op te nemen tegen dhr Buschens. Dhr Buschens was echter meedogenloos als het aankomt op het verdedigen van zijn titel.

Klik hier voor de foto's

 

Voorlichting Sport, bewegen en lifestyle  09-12-2016

Afgelopen vrijdag kwamen mensen van Sport, bewegen en lifestyle voorlichting geven op De Populier. Dit was in het kader van Loopbaan oriëntatie begeleiding.

Klik hier voor de foto's.

 

Reshoot Cultuurstroom  05-12-2016

Tijdens de cultuurworkshop fotografie hebben leerlingen uit verschillende brugklassen foto's van bekende kunstenaars nagemaakt. Met de op dat moment aanwezige middelen hebben de leerlingen geprobeerd om de originele beelden zo nauwkeurig mogelijk na te maken. Zie hier het resultaat van 'goed kijken, vindingrijkheid, aanscherpen en creativiteit’. Supergave en goed gelukte reshoot foto's! Klik op de titel voor de resultaten.

First Lego League  02-12-2016

Zaterdag 27 november was de wedstrijddag van de First Lego League in de Haagse Hogeschool.

Ons team heeft enthousiast en hard gewerkt om de robot te programmeren en zoveel mogelijk missies te volbrengen! Bovendien was het een super gezellige dag. Uiteindelijk zijn we van de 40 deelnemende teams op de 16e plaats geëindigd. Volgend jaar gaan we proberen deze prestatie weer te verbeteren!

 

Ramen beschilderen  01-12-2016

Enkele leerlingen uit de derde klas beschilderen de ramen bij basisschool De Boldingh, onze buren in de Resedastraat. Deze tekeningen zijn gemaakt door: Darcy, Phuntsok, Emma, Cato en Senna.

Bliksemstage Mh2  01-12-2016

MH2 op bliksemstage geweest. De leerlingen liepen een ochtend mee bij diverse bedrijven in Den Haag. Het was leuk om zo eens te snuffelen aan een beroep in het bedrijfsleven of bij de overheid. 

Klik hier voor de foto's.

RTL nieuws  26-10-2016

Frits Wester interviewde voor de Facebookpagina van RTL Nieuws onze leerlingen, Jasmijn, Marijn, Kees en Floyd. Hoe denken zij over het actuele thema levensbeëindiging bij ouderen? Klik hier om het item te bekijken.

Bezoek Stadhuis  14-10-2016

Maandag 10 oktober heeft de 1e klas Basisstroom kennis gemaakt met de Gemeenteraad in de Raadzaal in het stadhuis.

 

Klik hier voor de foto's

Kookworkshop Basisstroom  14-10-2016

Dinsdag 27 september zijn de leerlingen van de 2e klas Basisstroom H/V gezond gaan koken, onder het thema Gezond Bezig.

Klik hier voor de foto's.

Schrijfster bezoekt Christelijk College De Populier  14-10-2016

De schrijfster Caja Cazemier heeft een bezoek gebracht aan De Populier op maandag 26 september. 

 

Klik hier voor twee verslagen van Bella, Sterre en Lisa uit M4

Muizenvalautorace 2016  13-10-2016

Op donderdag 13 oktober 2016 vond voor de vijftiende keer de Muizenvalautorace plaats. De examenleerlingen van M4, H5 en V6 met natuurkunde in hun pakket bouwden in een ochtend een auto die, aangedreven door een opengeklapte muizenval, een zo groot mogelijke afstand moet afleggen. Het was weer een mooie dag!

 

Lille  06-10-2016

De leerlingen uit klas 3 zijn op excursie geweest naar Lille.

Klik hier voor de foto's.

Schrijver bezoekt Christelijk College de Populier.  05-10-2016

Dinsdag 27 september kwam Özcan Akyol, schrijver van o.a de boeken ‘Eus’ en ‘Turis’, op bezoek bij de leerlingen van mavo 4 op De Populier in Den Haag. 

Klik hier voor twee verslagen van dit bezoek.

Janie Ammeraal wint Haagse Oscar!  05-10-2016

Onze docent Nederlands is naast docent ook actrice. Op 24 september kreeg zij

een Haagse Oscar uitgereikt voor haar hoofdrol in 'De Mensenhater' van het Vrij Theater.

Wij feliciteren haar van harte!

Voorlichting M4  29-09-2016

Op vrijdag 23 september kwamen Frits Verhoeve en Leo Plugge van het loopbaanorientatiecentrum van Mondriaan een voorlichting geven aan alle mavo 4 klassen. In november zullen ze ook nog een dag gaan proefstuderen op het Mondriaan college om te kijken of de door hen uitgekozen studie bij ze past. 

Klik hier voor meer foto's

Brugklaskamp  29-09-2016

Onze brugklassen hebben het erg naar hun zin op het brugklaskamp. 

Klik hier voor de foto's.

Speeddaten met kunstenaars  23-09-2016

Op 21 en 22 september hebben de leerlingen van mavo 3 kennisgemaakt met diverse kunstenaars. Tijdens het 'speeddaten 'zijn ze ontzettend veel te weten gekomen over het werk en leven van verschillende mensen die werkzaam zijn in de culturele sector. De leerlingen kregen complimenten van de kunstenaars voor de interessante en diepgaande vragen die zij moesten beantwoorden.

Klik hier voor de foto's

Prinsjesdag voetbaltoernooi  23-09-2016

Op onze nieuwe buitenlocatie Quick werd in twee categorieën gespeeld. Het werd een daverend succes waarin de sportiviteit en plezier hand in hand gingen.

Hieronder de winnaars:
CAT. Onderbouw: A2A
CAT. Bovenbouw : man shengster united.

Klik hier voor de foto's.

Eerste paal nieuwbouw.  22-09-2016

Woensdag 21 september was een bijzondere dag. In aanwezigheid van Silja en Sem uit de brugklas en Danielle en Richard uit mavo 4 werd officieel de eerste  paal geslagen van de Populier nieuwbouw!

 

Klik hier voor meer foto's en een regelmatige update over de bouwwerkzaamheden. 

 

Lipdub  20-09-2016

Maak kennis met de cultuurstroom klas 1 in deze lipdub!

Cardboard Fashion Show 2016  12-09-2016

Eindelijk online! De video van de tweede Cardboard Fashion Show is gemaakt. Van Dragon Ball Z tot een dansende eenhoorn! Klik hier.

Zandsculpturen  02-09-2016

De leerlingen van het basisproject klas 2 zijn dinsdag 30 augustus naar het strand geweest om zandsculpturen te bouwen. De les stond in het teken van samenwerking en kennis maken.


Klik hier voor de foto's.                                                   

Introductie brugklas  31-08-2016

Klik hier voor de foto's van de introductiedagen voor de brugklas

 

Klik hier voor een interview met een aantal nieuwe brugklasleerlingen.

Colofon
Populierstraat 109 - 2565 MK Den Haag - t 070 364 88 08 - f 070 363 23 12 - info@depopulier.nl
Colofon - Disclaimer