Roosterwijzigingen
Jaarplanner
Inloggen Webmail
Magister Webportal Leerlingen
Magister Webportal Ouders
Magister Webportal Docenten
Het weer Het weer!
Volg De Populier op Twitter
Introductiedagen

De eerste twee dagen staan in het teken van kennismaken met elkaar. Je volgt dan nog geen echte lessen. Wel maakt je mentor je, samen met de hulpmentoren, wegwijs in de school.

Hulpmentoren

Op De Populier werken we met hulpmentoren.

Dit zijn leerlingen uit de bovenbouw die het leuk vinden om nieuwe brugklassers een beetje te begeleiden in hun eerste jaar op De Populier. Ze zijn aanwezig bij de introductiedagen, sportdagen, het brugklaskamp en de brugklasfeesten.

Als je vragen hebt, kun je ze aanspreken in de gang of tijdens een van de activiteiten waarbij ze aanwezig zijn.

Op de Populier zorgen we voor elkaar!

Mentorles

Iedere klas krijgt een mentor. De mentor is degene die je begeleidt op de middelbare school en bij hem of haar kun je altijd terecht als er iets is. Ook houdt je mentor goed in de gaten hoe het met je gaat in de klas en hoe je cijfers zijn.

 
Op De Populier vinden we goede begeleiding erg belangrijk en daarom krijg je in de brugklas twee mentorlessen per week. Tijdens die mentorlessen leer je hoe je je agenda moet invullen, hoe je moet leren enzovoort.
 
Na de herfstvakantie wordt een van de algemene mentorlessen vervangen door een les op maat: we bekijken dan samen met jou wat jij op dat moment nodig hebt. Dat kan een verdiepingsles zijn (als een vak heel goed gaat), een steunles (als een vak wat minder goed gaat) of zelfs een heel nieuw vak.
Brugklaskamp!

Enkele weken na de start van het jaar gaan we met zijn allen drie dagen op kamp. Het doel? Kennismaken met elkaar, de mentor en de hulpmentoren. En veel plezier beleven natuurlijk!

Kennismakingsdag

Nog voor het einde van dit schooljaar vindt er een kennismakingsmiddag plaats op een woensdagmiddag in juni. Op deze middag maak je alvast kennis met je mentor en je toekomstige klasgenoten.

We hopen dat het op deze manier minder spannend is als je na de zomervakantie echt begint.

Hoe zorgen we ervoor dat je snel went als je voor De Populier hebt gekozen?

Colofon
Populierstraat 109 - 2565 MK Den Haag - t 070 364 88 08 - f 070 363 23 12 - info@depopulier.nl
Colofon - Disclaimer