Roosterwijzigingen
Jaarplanner
Inloggen Webmail
Magister Webportal Leerlingen
Magister Webportal Ouders
Magister Webportal Docenten
Het weer Het weer!
Volg De Populier op Twitter

In 4 of 5 vwo mag je mee met de Romereis!

Het gymnasium

 

Op De Populier kun je natuurlijk ook het gymnasium doen! Dat betekent je Latijn en Grieks kunt leren, de talen van de Romeinen en de Grieken van vroeger. Samen noemen we deze vakken ook wel: de klassieke talen.

 

Het gymnasium is voor vwo-leerlingen die het leuk vinden om iets extra’s te doen en om taal en cultuur van de oude Grieken en Romeinen te leren kennen.

Wil je weten wat Latijn of Grieks precies is en wat je aan deze vakken hebt, surf dan eens naar www.oudheid.nl.

 

Leerlingen uit vwo-1 en havo/vwo-1 kunnen, als zij dat willen, onder bepaalde voorwaarden in de 2e klas nog instromen in het gymnasium.

Voor wie het wil proberen, zal het gymnasium vast en zeker de moeite waard blijken te zijn!

 

Waarom krijgen leerlingen op het gymnasium nu juist die klassieke talen? Omdat deze vakken goed zijn voor je algemene ontwikkeling! Je leert namelijk om dingen van onze Europese geschiedenis, talen en cultuur beter te begrijpen. Want hebben die allemaa hun oorsprong in de Grieks-Romeinse Oudheid. De vakken Latijn en Grieks kunnen je ook helpen bij het leren van andere vreemde talen. Bovendien vinden veel mensen de taal, de geschiedenis en de verhalen (mythen en legenden) uit de Oudheid gewoon leuk!

 

Het gymnasium begint  op De Populier in de 1e  klas. Je krijgt dan in de eerste helft van het jaar de vakken klassieke cultuur en filosofie, en in de tweede helft van het jaar het vak Latijn. Later krijg je ook het vak Grieks. Voor het gymnasiumdiploma moet je uiteindelijk examen doen in Latijn of Grieks of allebei de vakken.

Colofon
Populierstraat 109 - 2565 MK Den Haag - t 070 364 88 08 - f 070 363 23 12 - info@depopulier.nl
Colofon - Disclaimer